Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Για κατασκοπεία κατηγορούν την Άγκυρα οι Γερμανοί

Η ΜΙΤ φέρεται να έδωσε στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες τα ονόματα εκατοντάδων υπόπτων Γκιουλενιστών και εικόνες που καταγράφηκαν κρυφά με χρήση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Εισαγγελική έρευνα σε τεμένη της Γερμανίας.
Για κατασκοπεία κατηγορούν την Άγκυρα οι Γερμανοί

Γερμανός αξιωματούχος κατηγόρησε την Τουρκία για «απαράδεκτη» κατασκοπεία σε γερμανικό έδαφος, εν μέσω ισχυρισμών πως η κυβέρνηση Ερντογάν έστειλε πράκτορες να κατασκοπεύσουν περισσότερους από 300 ανθρώπους.


Η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορείται για κατασκοπεία σε περισσότερες από 200 ενώσεις και σχολεία που συνδέονται με υποστηρικτές του εξόριστου Τούρκου κληρικού Φετουλά Γκιουλέν, όπως μεταδίδει ο Independent.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, ΜΙΤ, παρέδωσε τα ονόματα εκατοντάδων υπόπτων Γκιουλενιστών στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας στο Συνέδριο Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Μόναχο.

Κάποιες από τις εικόνες που περιλαμβάνονταν στα στοιχεία που δόθηκαν υποτίθεται ότι καταγράφηκαν κρυφά με χρήση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και άλλων μέσων, δείχνοντας πως ελήφθησαν με κατασκοπεία.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το πόσο ανοικτά αποκαλύπτει η Τουρκία ότι κατασκοπεύει Τούρκους που ζουν εδώ», δήλωσε αξιωματούχος της γερμανικής ασφάλειας.

«Αναφορικά με τη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών, οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα (...) ότι πρόκειται για έναν φόβο συνωμοσίας τον οποίο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει παρανοϊκό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους.

Οι εισαγγελείς ήδη ερευνούν τη χρήση ιμάμηδων για τη μεταφορά πληροφοριών για Γκιουλενιστές στην Άγκυρα από τα γερμανικά τεμένη.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Φετουλά Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

 www.euro2day.gr