Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου

Κρίθηκε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο
 
Eν μέσω χειροκροτημάτων, ανακοινώθηκε από το δικαστηριο που εκδίκασε την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, η απόφαση που αθωώνει όλους τους κατηγορούμενους. Το δικαστήριο αποφάνθηκε και επί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος κρίνοντας ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο.
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργηματων, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως κυριας Βασιλικής Κρίνα, εκτίμησαν ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα- φιλέτα του Δημοσίου.
Στο Εφετείο προσήλθε απο το πρωί πλήθος ρασοφόρων προς συμπαράσταση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ και του Μονάχου Αρσένιου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, κάθισαν τα δύο τελευταία χρονια που διήρκεσε η δίκη, εκτός από τους εκπροσώπους της μοναστικής ζωής, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι αμφότεροι), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης του Κωνσταντίνου Γκράτζιου στην υπόθεση Βατοπαιδίου, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη και πανηγυρική αθώωση του Κωνσταντίνου Γκράτζιου (πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΔ), τον οποίο υπερασπιστήκαμε από κοινού με τον καθηγητή Στέφανο Παύλου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας και αποδεικνύει ότι όταν οι Δικαστές αγνοούν επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και δικάζουν με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, τότε το αποτέλεσμα είναι το μόνο σύμφωνο με το Δίκαιο και την Αλήθεια.

Τέλος, επιθυμώ ως πολίτης, να εκφράσω τη χαρά μου γιατί λαμβάνει τέλος η περιπέτεια και ο διωγμός της ιστορικής Μονής Βατοπαιδίου, που απετέλεσε πλήγμα για το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία».

tovima.gr