Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

EΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ BREXIT ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΑΜΥΝΑΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ./ΜΕΡΟΣ Α/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.ΜΕΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΟΥ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙOΨΗΦΙΑ Ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ BREXIT, ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΕΜΠΟΡΙΚΑ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ. ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΝΙ-ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΠΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

1)Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΚΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ..ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ..ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ BREXIT ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ BREXIT ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ.

2) Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ 2015. ΑΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ BREXIT. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ'ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ 2025. ΤΩΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ.. ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΟΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ Ή ΜΗ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ.

3)ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕΛΕΤΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ/ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ(ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΛΟΝΔΙΝΟ ΛΟΓΩ BREXIT), ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ NORTΗWΟΟD-INNSWORTH, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑ.ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝΕ ΠΑΝΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΕΕ/BERLIN PLUS

4)ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, EUROPOL-ΚΥΒΕΡΝΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-EUROJUST KA. H EΞΟΔΟΣ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ.

5)ΠΟΛΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT. ΘΑ ΑΚΛΟΥΗΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ;ΤΟ ΝΟΡΒΗΙΚO ;ΤO ΚΑΝΑΔΙKO; TO TOYΡΚΙΚΟ Ή ΤΟ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΙΑΝΟ ;