Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

EΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ BREXIT ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΜΕΡΟΣ Γ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΒΕΤΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

2)Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΑΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΔΡΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.

3)Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, Ή ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ Ή ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ...

4)ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΘΑ ΠΕΡΙΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ BREXIT.

5)ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ FASLANE, ΤΟ BREXIT ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ. Η ΣΚΩΤΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.

6)Η ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 2015-ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΥΣΙΔΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ-ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

7)ΜΙΑ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΤΟ 2019-2020 ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΥΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Η ΣΚΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ , ΜΗΝ ΤΑ ΡΩΤΑΤΕ...

9)ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΟΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΚΕΙ.

10)ΑΝ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ -ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ-ΝΑ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ.

11)ΤΟ BREXIT ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ./ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΟΥ(ΜΕΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ)

12)ΤΟ 56% ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΙΡΛΑΝΔΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ BREXIT ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ-Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ....ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΓΓΛΟΥΣ-ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ-ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΧΑΜΟΣ..