Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Σοβαρή εξέλιξη: Υπογράφηκε το συμβόλαιο για το τεμάχιο 10 με ExxonMobil και Qatar Petroleum

Τελετή υπογραφής των Συμβολαίων Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής για το Τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ από την ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream O.P.C. , Λευκωσία 5 Απριλίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΤελετή υπογραφής των Συμβολαίων Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής για το Τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ από την ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream O.P.C.


Υπογράφηκε το συμβόλαιο εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, στο Προεδρικό, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας, Εξωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας καθώς και εκπροσώπων των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum.

Στο χαιρετισμό του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, χαιρέτισε την δέσμευση των εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στο τεμάχιο 10 για την πραγματοποίηση διερευνητικής γεώτρησης εντός του 2018.
Αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή ολοκλήρωση το 3ου γύρου αδειοδότησης, προσθέτοντας ότι 12 επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις αναμένονται συνολικά στα τεμάχια 6,8 και 10.
ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου – ΚΥΠΡΟΣ/