Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ο στρατηγός Φράγκος στη Νέα Υόρκη: Εθνικές αναζητήσεις και η Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου

O δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης και η Σταυρούλα Μάστορα από το ΤΙΤΑΝ foods. Φωτογραφία www.mignatiou.comO δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης και η Σταυρούλα Μάστορα από το ΤΙΤΑΝ foods. Φωτογραφία www.mignatiou.comΤου Δημήτρη Φιλιππίδη *
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία έδωσε την Τετάρτη 28 Μαρτίου ο Στρατηγός ε.α Φρακούλης Φράγκος στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών στο Γουαιτστόουν της Νέας Υόρκης σε μία κατάμεστη αίθουσα από ομογενείς.

Η ομιλία διοργανώθηκε από το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, την Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ και το Κυβερνείο της Παμμακεδονικής στη Νέα Υόρκη. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων για να συμμετάσχει στους εορτασμούς στο πλαίσιο της 25ης Μαρτίου.
Το θέμα της παρουσίασης ήταν: «Εθνικές Αναζητήσεις, η Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου- Ελληνοτουρκικές σχέσεις-απειλές. Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν θέματα μείζονος ενδιαφέροντος όπως το δημογραφικό και το μεταναστευτικό.
Ο πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών Μιχάλης Στρατής καλοσώρισε τον Στρατηγό Φράγκο υπογραμμίζοντας την σημασία της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη και ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους.
Ο Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του Στρατηγού Φράγκου αλλά και στην σχέση του ιδίου με την ομογένεια αλλά και την Οργάνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης.
Τα παρών στην εκδήλωση έδωσε μεγάλος αριθμός ομογενών και προέδρων ομογενειακών οργανώσεων από το φάσμα της Ελληνικής Επικράτειας αλλά και την Οργάνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης.
Τα παρών στην εκδήλωση έδωσε μεγάλος αριθμός ομογενών και προέδρων ομογενειακών οργανώσεων από το φάσμα της Ελληνικής Επικράτειας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός πολύ συγκινητικού ντοκυμανταίρ από την βάπτιση ενός μωρού στα βάθη της Ανατολίας, από τους λεγόμενους κρυφοχριστιανούς που όπως τονίστηκε είναι πολλοί σε αριθμό και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ο ομιλητής, υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εθνότητες στην Τουρκία που καθιστούν την γειτονική χώρα εξαιρετικά ανομοιογενή και ευάλωτη. Μάλιστα, παρουσιάστηκε και η Έκθεση του Επιτρόπου Τόμας Χάμαρμπεργκ, του 2009, όπου ο ίδιος επικρίνει το γεγονός ότι βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης οι μειονότητες στην Τουρκία, περιορίζονται μόνο στους μη Μουσουλμάνους, τονίζοντας ότι ο όποιος προσδιορισμός της μειονότητας στην Τουρκία πρέπει να προσαρμοσθεί με τα ισχύοντα στην Ευρώπη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά την παρουσίαση στα 22.7 εκατομμύρια Κούρδων που με αυτόν τον τρόπο υπολογίζονται στο 30 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Μεταξύ άλλων ο Στρατηγός Φράγκος έκανε αναφορά στον Τούρκο Πανεπιστημιακό Καθηγητή Σερντάρ Ντεγκιρμεντσίογλου που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν αφήνει πίσω του συντρίμμια, και είναι μάλιστα ένας εκ των 1128 διανοούμενων που υπέγραψαν σχετικό ψήφισμα για να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού σε βάρος των Κούρδων. Ο συγκεκριμένος καθηγητής τόνισε χαρακτηριστικά ότι στην Τουρκία επικρατεί ένα κλίμα παράνοιας την ώρα που η Ευρώπη αποδεικνύεται ανίκανη να αντιδράσει σε αυτήν την κατάσταση.
 • στην περίοδο 1923 – 1955, και στα Σεπτεμβριανά όπου δόθηκαν στοιχεία για την καταστροφή του ελληνικού στοιχείου στην Κωνσταντινούπολη καθώς καταστράφηκαν 70 εκκλησίες, 32 ελληνικά σχολεία, 8 σχολεία των Αρμενίων, 8 αγιάσματα, 2 Μοναστήρια, 3584 ακίνητα Ρωμιών, 5538 ακίνητα Εβραίων και Αρμένιων.
 • Στην Γεωπολιτική εκτίμηση, όπου δόθηκαν οι κινήσεις της Τουρκικής πλευράς που ξεπερνάει κάθε προκλητικότητα στην Θράκη με την προσπάθεια ολοκλήρωσης εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας, στην Κύπρο με την παρελκυστική της πολιτική και την χρήση απειλών όπου επιδιώκει την παγίωση του υφισταμενου στατους κβο, στο Αιγαίο με σειρά μονομερών διεκδικήσεων και μία γενικότερη επιδίωξη επιβολής των γεωπολιτικών της βλέψεων. Μάλιστα, ο Στρατηγός Φράγκος παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία του 2016 από το ΓΕΕΘΑ, βάσει των οποίων σημειώθηκαν 325 παραβιάσεις των Ελληνικών Εθνικών χωρικών υδάτων, 902 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, 1671 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου, ενώ εισήλθαν 86 οπλισμένοι σχηματισμοί και πραγματοποιήθηκαν 68 εμπλοκές.
 • Στην συνέχεια ο Στρατηγός Φράγκος παρουσίασε τον χάρτη ενός επικείμενου διαμελισμού της Τουρκίας σύμφωνα με Εκθεση της Γερουσίας και ρεπορτάζ του CNN. Mάλιστα το ενδιαφέρον των συγκεντρωμένων κέντρισε η Εκθεση του Πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία Μόρτον Αμπράμοβιτζ και νύν μέλους του ΔΣ του CFR. Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, ο πρώην Αμερικανός Διπλωμάτης επισημαίνει προφητικά το 2012 ότι: Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι το Κουρδικό. ΗΤουρκία θα περιέλθει σε εθνική περιδίνηση, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε διένεξη με όλους τους γείτονες της. Ειδικότερα στο θέμα της Συρίας, δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει ούτε στο εσωτερικό της χώρας ούτε το εξωτερικό ούτε τη Δύση. Ο κ. Ερντογάν βρίσκεται σε αδιέξοδο και όπως κάνουν όλοι οι Τούρκοι ηγέτες όταν είναι στριμωγμένοι, περιμένει τη βοήθεια του MHP (Κόμμα του κ. Μπαχτσελί, Γκρίζοι Λύκοι). Ο κ. Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει το θώκο του είτε από το PKK είτε εξαιτίας της Συρίας είτε λόγω οικονομικής κρίσης. Η Τουρκία είναι μια χώρα γεμάτη εκπλήξεις. Πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά και να μη μένει αβοήθητη…Και από το 1994 ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά, ο πρώην Πρέσβης της Τουρκίας στην Άγκυρα προβλέπει τον διαμελισμό της χώρας.
O δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης και ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.
O δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης και ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.
Για την Κύπρο ο Στρατηγός Φράγκος παρουσίασε μία σειρά από προυποθέσεις για την επικείμενη λύση του προβλήματος καθώς όπως υπογράμμισε η όποια λύση θα πρέπει να αφορά σε ενιαιο ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο εδαφικά κράτος με τα εξής χαρακτηριστικά:
-απομάκρυνση τουρκικών στρατευμάτων κατοχής
-επάνοδος ε/κ και τ/κ στις εστίες τους
-τούρκοι έποικοι επιστροφή στα κράτη από τα όποια προέρχονται
-ισονομία – ισοπολιτεία σε όλους τους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας
-δεν νοείται λύση που θα παραβιάζει τη νομοθεσία της ευρ. ενώσεως, της Ελλάδος και της Κύπρου
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε και μία δέσμη προτάσεων για το Κυπριακό Ζήτημα:
 • την ενεργοποίηση του ενιαίου αμυντικουύ χώρου ελλάδος και κύπρου με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.
 • την σύσταση μικτής ομάδας εργασίας ελλώνων και ε/κ διεθνολόγων, όκαι διπλωματων για την εκπόνηση εναλλακτικών σχεδίων λύσης.
 • την αναδιοργάνωση του ενιαίου εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χώρου.
 • διασύνδεση ελλάδος και κύπρου στον τομέα των νέων ενεργειακών κοιτασμάτων μέσω και της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ.
Για το Δημογραφικό Πρόβλημα στην Ελλάδα ο Στρατηγός Φράγκος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου καθώς τα νούμερα είναι πραγματικά δραματικά και οι στατιστικές παρουσιάζουν ένα δυσοίωνο μέλλον για την πατρίδα μας, καθώς το 2014, για παράδειγμα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είχαμε 21 χιλιάδες περισσότερους θανάτους από ότι γεννήσεις στην Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ομιλητής έδωσε μία σειρά από προτάσεις για την επίλυση του μείζονος σημασίας προβλήματος:
-Σύσταση ειδικού Ταμείου Αρωγής Οικογενειών, με κάλυψη εξόδων από τον τοκετό έως την ενηλικίωση των τέκνων, αναλογικά με τον αριθμό τους, με πρωτοστάτη την Εκκλησία, τους εθνικούς ευεργέτες που δυστυχώς έχουν εκλείψει και δημόσιους πόρους διασφαλισμένους.
 • Γενναία μείωση των βαρών οικογενειών με περισσότερα του ενός παιδιά και δη των πολυτέκνων, αντί του να φορολογούνται ανηλεώς όπως συμβαίνει σήμερα
 • Φορολογικό σύστημα που να προβλέπει εκπτώσεις για παιδιά προσχολικής, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Υπό τις παρούσες συνθήκες να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, άλλως δεν θα έχουμε ούτε γάμους, μετά την υπογεννητικότητα.
 • Επιβάλλεται η στήριξη των νέων, ηλικιακά, οικογενειών με παιδί/α, ΕΙΔΙΚΑ για τους χαμηλόμισθους.
 • Μοριοδότηση για την πρόσληψη των πολύτεκνων οικογενειών και στο δημόσιο.
Για το μεταναστευτικό ζήτημα ο Στρατηγός Φράγκος
 • Αναθεώρηση του νόμου περί ιθαγένειας με σκοπό την αυστηροποίηση των κριτηρίων απόδοσής της.
 • Άμεση ενεργοποίηση της διαχειριστικής αρχής προκειμένου να αρχίσει η ροή χρηματοδότησης από την ΕΕ.
 • Ταυτοποίηση των προσφύγων – μεταναστών στο έδαφος της Τουρκίας, ώστε να μην θαλασσοπνίγονται ανθρώπινες υπάρξεις στο Αιγαίο.
 • Απαίτηση αναθεώρησης των συνθηκών Δουβλίνο, ώστε να εκλείψει η υποκρισία των κρατών μελών της ΕΕ και να μην καταστεί η Ελλάς «αποθήκη ψυχών», διότι οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα στη ζωή και ο επιμερισμός μεταξύ των μελών της ΕΕ πρέπει να είναι ισομερής σταματήσουν οι απειλές για έξωση της Ελλάδας από τη συνθήκη SHENGEN, διότι δεν τρομάζουν κανέναν.
 • Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που ήδη κλήθηκαν για να υλοποιήσουν άμεσα ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ, που λόγω ανικανότητας της πολιτείας δεν είχαν εκπληρωθεί(π.χ. καταυλισμοί υποδοχής, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κ.ά.).
 • Πρόσκτηση συγχρόνων ταχυπλόων σκαφών και ελικοπτέρων με χρηματοδότηση της ΕΕ ώστε να μην απαιτείται καμία FRONTEX ή άλλης μορφής ουσιαστικά ξένης επέμβασης που σκοπό έχουν τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 • Να υποχρεωθεί η Τουρκία να δεχθεί την επανεισδοχήδεδομένου ότι λαμβάνει σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, δεδομένου ότι η Ελλάδα καταβάλει 25 εκατομμύρια ευρώ.
 • Η ΕΕ οφείλει να καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφια για ένταξη, όταν με την ανοχή ή και τη συμμετοχή του επίσημου κράτους, διοχετεύονται συστηματικά κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι μετανάστες στη χώρα μας, όπου βρίσκονται και τα ανατολικά σύνορά της Ευρώπης. Με την ισλαμοποίηση που επιχειρείται λόγω εσφαλμένης πολιτικής σε προσφυγικό και μεταναστευτικό σε Ελλάδα και Ευρώπη, απειλείται ο Ελληνισμός, η Ορθοδοξία και κατ’ επέκταση η Θράκη μας, ιδία με την επανεργοποίηση στις 21 Ιανουαρίου 2016 του νόμου για την ίδρυση ΕΟΖ, που υπονοεί οι Τουρκοβούλγαροι ως πολίτες της ΕΕ να κατακλύσουν τη Θράκη.
 • Επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και σε καμία περίπτωση να μην εκλειφθεί ως απαίτηση για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη.
Επιβάλλεται να αντιληφθούν όλοι ότι θα πρέπει να εγγραφούμε στους Δήμους και τις κοινότητες της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ. Οι ετεροδημότες Θρακιώτες, οι ξεριζωμένοι Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι και Τενέδιοι ανέρχονται πάνω από 300.000.
 • Άσκηση εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων της διασποράς από τον τόπο της διαμονής τους στις γενικές εκλογές και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κλείνοντας την ομιλία του ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού, αλλά και της ίδιας της παρουσίας του Έλληνα στην πατρίδα του, την οποία έρχεται να υποσκάψει όχι μόνον η οικονομική κρίση, αλλά και ο εθνομηδενισμός των ανεύθυνων διαχειριστών της εξουσίας… Αυτοί οι πολιτικοί νάνοι έρχονται με την αποδόμηση της ιστορικής μας κληρονομιάς, που συνειδητά την σχεδίασαν και την υλοποιούν, με την ανεξέλεγκτη παροχή ιθαγένειας, εκμεταλλευόμενοι την παγκοσμιοποίηση, την πολυπολιτισμικότητα και σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικολογική κρίση και την επέκταση της τεχνοφύσης, ο ελληνισμός σήμερα να αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα, ενώ το προαιώνιό του στήριγμα η Ορθοδοξία να βάλλεται πανταχόθεν….Βρισκόμαστε σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα και από την άλλη η ανάταξή του.
Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό.
Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική μας παράδοση, τις δικές μας ηθικές αξίες και αρχές τέλος να προασπίσουμε την εθνική μας ταυτότητα και την Χριστιανική μας Ορθόδοξη πίστη…
Αυτό που έκαναν και πράττουν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.»
Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις για τα εθνικά θέματα, όπως για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, όπου ο Στρατηγός Φράγκος τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η σύνθετη ονομασία ενώ σε σχετικό ερώτημα για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο, επεσήμανε ότι το ηθικό στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού είναι ακμαίο, παρά τα όποια προβλήματα και την οικονομική κρίση.
 • Διευθυντής του Ηellas FM NY, Aντιπροέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ
 • mignatiou.gr