Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ -2/ΠΕΡΙ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΙΤ. ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΓΚΩΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.

2)Ο ΜΑΚΡΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ BREXIT ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.
3)Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΠΕΡΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΡΑΜΠ...
4)Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΤΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΝΑΔΑ-ΕΕ,ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.
5)Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
6)ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΙ ΓΚΩΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. Ο ΦΙΓΙΟΝ ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ.
7)Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.
8)ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΜΟΣΧΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.
9)Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΗΤΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ. Η ΜΟΣΧΑ ΕΙΧΕ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΛΕΠΕΝ-ΜΕΛΑΝΣΟΝ ΚΑΙ ΦΙΓΙΟΝ.
10)Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.