Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Πένθος στις ΕΔ και πολλά ερωτήματα για την τραγωδία με το ΧΙΟΥΙ με τους 4 νεκρούς

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Στρατό Ξηράς. Η δεύτερη μέσα σε 24 ώρες! Χθες είχαμε το θάνατο ενός νεαρού στρατονόμου σε τροχαίο με τζιπ και σήμερα το θάνατο τεσσάρων στελεχών και τον τραυματισμό ενός ακόμη στην πτώση του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ στην Ελασσόνα.

Τα ερωτήματα για τα αίτια της πτώσης είναι πολύ νωρίς για να απαντηθούν. Πληροφορίες κυκλοφορούν πολλές.Ας περιμένουμε να προκύψουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η κατάσταση της υγείας της γυναίκας Αρχιλοχία που σώθηκε είναι καλή. Βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Τριήμερο πένθος
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας  και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.
militaire.gr