Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-1/ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ 100 ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΡΕΞ ΤΙΛΕΡΣΟΝ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ, ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ 17 ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΤΑΝ ΚΟΥΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΖΟ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ
2)ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΛΕΡΣΟΝ-ΜΑΤΙΣ ΚΑΙ ΚΟΟΥΤΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ.
3)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ, ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΚΚΕΝΤΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΑΥΡΙΟ Ο ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΘΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΩΝ 14 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.
4)Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ. ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΒΑΡΕΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΜ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η 2Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΕΟΥΛ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΣΑΝ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΣΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΥΡΗΝΟΚΝΗΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ 154 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΩΜΑΧΟΚ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ'ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕ ΤΙΣ ΚΟΝΕΣΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ'
5)ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ 5027-5029 ΠΕΡΙ 11 ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
6)ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ(ΕΙΧΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΕΜΑΙL ΜΕ 3 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ/ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΛΙΝΤΟΝ-ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ.
7)ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 20 ΛΕΠΤΩΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΡΕΥΜΟΝΤ ΜΑΚΜΑΣΤΕΡ , ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΗ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΙΜ ΚΟΥΝΑΝ ΖΙΝ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ...
8)Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΜΑΣΤΕΡ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΗΣ ΓΙΟΝΓΚ ΠΙΟΝΓΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΝΤΖΙ ΡΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ , ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ.
9)ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΝΤΑΝ ΚΟΟΥΤΣ. ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ 38ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ..ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 4ΧΛΜ , ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ 38ου ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ.
10)ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ ΜΠΟΜΠ ΚΟΡΚΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΒΙΑ, ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΤΖΩΝ ΜΑΚΕΙΝ ΤΗΣΑΡΙΖΟΝΑ, ΝΤΑΝ ΣΑΛΙΒΑΝ ΑΠΟ ΑΡΚΑΝΣΑΣ, ΜΑΙΚ ΡΟΟΥΝΤΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ, ΣΟΥΖΑΝ ΚΟΛΙΝΣ ΑΠΟ ΜΑΙΗΝ , ΚΑΙ ΡΟΙ ΜΠΕΡΤ ΑΠΟ ΜΙΖΟΥΡΙ .ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ Ο ΜΑΡΚ ΟΥΩΡΝΕΡ ΑΠΟ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ, ΤΖΑΚ ΡΙΝΤ ΑΠΟ ΡΟΝΤ ΑΙΛΑΝΤ, ΧΙΡΟΝΟ ΜΟΖΙ ΑΠΟ ΧΑΒΑΗ, ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΛΟΥΜΕΝΤΑΛ ΑΠΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ ΚΑΙ ΚΛΕΡ ΜΑΚΑΣΚΙΛ ΑΠΟ ΜΙΖΟΥΡΙ.
11)ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ-ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ. ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ 17 ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.