Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Ο… «φιλάνθρωπος» Σόρος τους ανακάτεψε και στις ΗΠΑ!

Δριμεία επίθεση στον αυτό-προσδιορισμένο ως «φιλάνθρωπο», διεθνή σπεκουλαδόρο Τζορτζ Σόρος, εξαπολύει ο επικεφαλής του οργανισμού Judicial Watch, με πλούσια δράση από το 1994, μέσω κατάθεσης στη Δικαιοσύνη αιτημάτων αποχαρακτηρισμού επίσημων κρατικών εγγράφων, τα οποία θα αποκαλύπτουν κακή διαχείριση από την πλευρά των κρατικών αξιωματούχων.

Το πιο ενδιαφέρον όμως δεδομένο, είναι αφενός η δημοσίευση της παρέμβασης του Τομ Φίτον στον ιστοχώρο «The Hill», που καλύπτει τις εξελίξεις στο Κογκρέσο, δίνοντας την αίσθηση ότι τα πυρά ίσως είναι περισσότερο συντονισμένα από όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται και αφετέρου ότι ο «ακτιβισμός» αφορά τη γειτονική μας ΠΓΔΜ, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, με τους οπαδούς του Γκρουέφσκι τουλάχιστον να πιστεύουν ότι πίσω από τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη βρίσκεται ο Σόρος.
Στις κατηγορίες εντάσσεται και η πληρωμή κονδυλίων ύψους 5 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων προς το Open Society Foundation του Τζορτζ Σόρος από το State Department και την Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID: U.S. Agency for International Development), με αποτέλεσμα να έχουν κατατεθεί τα σχετικά νομικά έγγραφα και οι προσφυγές, ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό όλων των δεδομένων που αφορούν τη σχέση του Τζορτζ Σόρος με το κρατικό χρήμα.
Στις οργανώσεις του «φιλανθρώπου» ανήκει και αυτή που πήρε την πρωτοβουλία μετάφρασης του περίφημου βιβλίου του Σαούλ Αλίνσκι «Κανόνες Εξτρεμιστών» (Rules for Radicals) στη «μακεδονική» γλώσσα! Πρόκειται για βιβλίο το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από τη «βίβλο» διαφόρων περιθωριακών ομάδων, καθώς θεωρείται τακτικό εγχειρίδιο ανατρεπτικής δράσης!

Τα θέμα είναι ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο κύριος Σόρος συνδέεται με συγκεκριμένη ομάδα του Δημοκρατικού κόμματος και δεν ήταν λίγες οι φορές που χρηματοδοτήσει πλουσιοπάροχα πολιτικούς, με τελευταίο παράδειγμα τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ ο παγκόσμιος προϋπολογισμός του Open Society Foundation πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση…

Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, την εικόνα οφείλει να ξεκαθαρίσει το State Department, ώστε να αντιληφθούμε εάν ο νέος υπουργός Ρεξ Τίλερσον, συμμερίζεται τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκατόχων του, κάτι που θα διαφανεί στη μεθαυριανή επίσκεψη Αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου στην περιοχή.
Η αγαθοεργός διάθεση του Τζορτζ Σόρος και ο ρόλος του σε κάθε λογής «χρωματιστές» επαναστάσεις στις χώρες που κάποτε αποτελούσαν μέλη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, ή στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, περιοχή από την οποία και ο ίδιος κατάγεται (δεν του εξασφαλίζει ασυλία και τα λόγια του Βίκτορ Όρμπαν π.χ. στην Ουγγαρία από όπου κατάγεται, είναι εξαιρετικά σκληρά…), είναι επαρκώς τεκμηριωμένα.
Εάν και σήμερα ο λόγος είναι επιθυμία αποσταθεροποίησης λόγω των σχέσεων που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η ΠΓΔΜ με τη Μόσχα, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ποια θα είναι η επίσημη στάση του Λευκού Οίκου… μέχρι στιγμής καταγράφουμε την αναγνώριση της αμφιλεγόμενης εκλογής προέδρου του Κοινοβουλίου και την κατεπείγουσα αποστολή του αξιωματούχου την πρωτομαγιά και θα τοποθετηθούμε ξανά…
 http://www.defence-point.gr/news/?p=176212