Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Τι λένε οι Αμερικανοί για την παρέλαση της Β. Κορέας: «Τα όπλα ήταν ψεύτικα και πλαστικά παιχνίδια»

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα πρώην στέλεχος των αμερικανικών ΕΔ και νυν στρατιωτικός αναλυτής χαρακτήρισε ως «ψεύτικα και πλαστικά παιχνίδια» τα όπλα και τα οπλικά συστήματα που παρουσίασε η Β.Κορέα κατά την στρατιωτική παρέλαση της 15ης του Απρίλη στην Πιονγιάνγκ λίγο μετά την απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα στείλει «5 εκατ. παιδιά με πυρηνικά όπλα να εξαφανίσουν τις ΗΠΑ» (μάλλον εκεί στην Β.Κορέα παίζουν πολύ Stratego).

«Τα όπλα που κρατούσαν οι περισσότεροι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην μεγάλη παρέλαση της 15ης του Απρίλη, ήταν στην πλειοψηφία τους ψεύτικα» 
Ο Πρέτζεντ που εργάζεται για το Ινστιτούτο Hudson., κλήθηκε να παρατηρήσει τις φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιανγκ και να επιχειρηματολογήσει κατά πόσο είναι πειστική ή όχι.
Eίπε για τους πυραύλους ότι περισσότερο πρόκειται για «αποστολή μηνύματος ισχύος παρά για να φανεί ότι είναι ικανοί για μάχη»
Οι υποτιθέμενοι κομάντος ειδικών επιχειρήσεων μετέφεραν AK-47's με ενσωματωμένα βομβιδοβόλα
 
Αλλά ο Pregent είπε ότι πολλοί άνθρωποι πίστεψαν ότι πρόκειται για βομβιδοβόλα που χρησιμοποιούν «ελικοειδή» μηχανισμό αναχορηγίας. Όμως όπως αναφέρει πρόκειται για εξοπλισμό που σκοπό έχει την μεγιστοποίηση του πυρός αλλά πολύ συχνά παθαίνει εμπλοκή
 
Είπε επίσης ότι αυτού του είδους οι γεμιστήρες έχουν έναν υψηλό συντελεστή αποτυχίας και αναρωτιέται εάν οποιοδήποτε από τα τυφέκια είναι πραγματικά γεμάτο καθώς το ζήτημα κατασκευής πυρομαχικών σε αυτή την χώρα είναι σοβαρό θέμα.
 
Ισχυρίζεται ακόμα και ότι ο τύπος των γυαλιών ηλίου που φοράνε τα βορειοκορεατικά στρατεύματα «μοιάζει σαν να είναι επίπεδος και αυτά δεν είναι βαλλιστικού τύπου που θα προστατεύουν τα μάτια σας»
 
North Korea shows off its military might during a parade. Photo/AP
North Korean leader Kim Jong-un. Photo/AP
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά από τα όπλα όχι μόνο δεν είναι αληθινά, αλλά πρόκειται για πλαστικά παιχνίδια που τους δόθηκαν ώστε να μοιάζουν επιβλητικά στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου.