Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Ο ιρακινός στρατός περικύκλωσε το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης

Ο ιρακινός στρατός περικύκλωσε το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης
Πλήρως περικυκλωμένοι από τον ιρακινό στρατό είναι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που έχουν οχυρωθεί στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης, η οποία βρίσκεται στον δυτικό τομέα της πόλης (δυτικά του ποταμού Τίγρη που διατρέχει τη Μοσούλη και τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική).

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Γιαχία Ρασούλ, εκπρόσωπο του ιρακινού επιτελείου, η Παλιά Πόλη της Μοσούλης είναι από την Κυριακή [του Πάσχα] πλήρως περικυκλωμένη και οι οχυρωμένοι σε αυτή τζιχαντιστές εντελώς αποκομμένοι.
Μιντιακοί ακτιβιστές μετέδωσαν στο Twitter ότι ο ιρακινός στρατός κατέλαβε και το ιστορικό Μεγάλο Τζαμί Νούρι, στο οποίο το καλοκαίρι του 2014 ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε την ίδρυση του «χαλιφάτου» του.
Ο ιρακινός στρατός βεβαιώνει ότι η Παλιά Πόλη της Μοσούλης θα απελευθερωθεί σύντομα από τους τζιχαντιστές.

Στους στενούς δρόμους και καλντερίμια της Παλιάς Πόλης έχουν δοθεί οι πιο σκληρές και άγριες μάχες.

Να σημειωθεί ότι οι οδομαχίες στα στενά καλντερίμια της Παλιάς Πόλης, σε πολλά από τα οποία δεν χωρά να περάσει ούτε αυτοκίνητο, δίνονται σώμα με σώμα δίχως αεροπορική υποστήριξη στον ιρακινό στρατό, επειδή οι τζιχαντιστές κρατάνε χιλιάδες αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Στον ακόλουθο χάρτη, που εστιάζει στις συνοικίες της Παλιάς Πόλης, τα κόκκινα βέλη δείχνουν από ποια σημεία επιτίθεται ο ιρακινός στρατός:
Τribune.gr