Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος!!ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΛΙΚΗΣ
Πρέσβης επί Τιμή

Ο αυθέντης της σημερινής Τουρκίας θα θελήσει να αφήσει το ίχνος του στην Ιστορία με πρωτοβουλίες σε βάρος των κανόνων της καλής γειτονίας
Επισφραγίστηκε και τυπικά η μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας, με τον πρόεδρό της να έχει τη λαϊκή εντολή για την εγκαθίδρυση της μονοκρατορίας που, στην ουσία, μόνο με εκείνη του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας μπορεί να συγκριθεί.

Αν και υπάρχουν αμφισβητήσεις για το αποτέλεσμα, λίγες είναι οι αμφιβολίες ότι ο κ. Ερντογάν θα κυριαρχήσει απόλυτα στην πολιτική σκηνή της χώρας του για πολλά χρόνια. Ελπίδα πολλών είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα χαμηλώσει τους τόνους και δεν θα συνεχίσει να αναζητεί εχθρούς σε κάθε σταυροδρόμι της διαδρομής του. Είναι πιθανό να συμβεί αυτό τη στιγμή που πέτυχε τη λαϊκή συσπείρωση που επεδίωκε κερδίζοντας, έστω οριακά, τη νίκη του.
Ομως, επειδή η, προ δημοψηφίσματος, ρητορική του περιέλαβε αναθεωρητικές ακροβασίες, δεν θα έπρεπε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο αυθέντης της σημερινής Τουρκίας να θελήσει να αφήσει το ίχνος του στην Ιστορία με πρωτοβουλίες σε βάρος των κανόνων της καλής γειτονίας και της διαφύλαξης της σταθερότητας της περιοχής. Γνωστό το όραμά του για τη μεγάλη και, περιφερειακά, κραταιά Τουρκία. Και πολύ κοντά η επέτειος των εκατό χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.
ethnos.gr