Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία – Τι ποσοστά συγκεντρώνει το «ΝΑΙ» και τι το «ΟΧΙ»

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία – Τι ποσοστά συγκεντρώνει το «ΝΑΙ» και τι το «ΟΧΙ»
Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δημοσιοποιήθηκαν στην Τουρκία, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, με τις οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποκτήσει υπερουξεσίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, αυξάνονται τα ποσοστά του “ΝΑΙ” στις αλλαγές για το Σύνταγμα εξασφαλίζοντας σαφές προβάδισμα από τα “ΌΧΙ”.
Γνωστός αρθρογράφος της Hurriyet, σε άρθρο του, αποκαλύπτει τις συζητήσεις που γίνονται στα πηγαδάκια του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.
Τα περισσότερα μέλη του κόμματος πιστεύουν ότι στο εσωτερικό, η ηπιότερη προσέγγιση του λόγου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες μέρες, στην εκστρατεία για το ναι, έχει θετική απήχηση στο λαό.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών δημοσκοπήσεων, οι αναποφάσιστοι έχουν μειωθεί στο 17%.
Ένα ποσοστό από αυτούς δεν θα πάει καθόλου στις κάλπες.
Παρότι πρόκειται για δημοψήφισμα το ποσοστό συμμέτοχής φαίνεται αυξημένο για τα δεδομένα της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις υπολογίζεται πως θα είναι πάνω από 80 %.
Τρεις από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αξιολογήθηκαν στη συγκέντρωση της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με αυτές, το προβάδισμα των ΝΑΙ είναι σαφές αλλά δεν έχει ακόμη ξεφύγει δραματικά από τα ΟΧΙ.
Με την προβολή των αναποφάσιστων το κατώτερο ποσοστό για τα ΝΑΙ είναι στα 53,8% και το μεγαλύτερο στο 54,5. Με τις ίδιες προϋποθέσεις τα ΟΧΙ κυμαίνονται από 45,5 έως 46.2%.
tribune.gr