Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Τους την «έστησε» ο Ιγνατίου στον ΟΗΕ: «Από ποιον είπαμε πληρώνεται ο Έιντε;»

Τους την «έστησε» ο Ιγνατίου στον ΟΗΕ: «Από ποιον είπαμε πληρώνεται ο Έιντε;»
Αυτή την φορά στον ΟΗΕ ήταν η σειρά ενός Έλληνα δημοσιογράφου να απευθύνει μια «στημένη» ερώτηση στο εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, Γάλλου Στεφάν Ντουζαρίκ, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες, απαντώντας σε ερώτηση του κρατικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων σχετικά με την επιστολή Κοτζιά στον Αντόνιο Γκουτέρες, έσπευσε να υπερασπιστεί την… υπόληψη του Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Κοτζιάς κατήγγειλε τον ειδικό σύμβουλο για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ότι ενεργεί ως «λομπίστας» για την τουρκική πλευρά παρά ως διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου την Πέμπτη, κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών ΜΜΕ, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ρώτησε τον Στεφάν Ντουζαρίκ εάν υπάρχει απάντηση από πλευράς Γενικού Γραμματέα στην Επιστολή του κ. Κοτζιά.
Ο Στεφάν Ντουζαρίκ ανέφερε ότι θα ελέγξει σχετικά και ότι θα ενημερωθούν πρώτα οι αποδέκτες προτού γίνει κάποια δημόσια αναφορά.
Σε επόμενη ερώτησή του ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατηγορεί τον κ. Έιντε ότι είναι πίσω από αρνητική δημοσιότητα και αρνητικά δημοσιεύματα εναντίον του.
Όμως τη «βόμβα» την έριξε όταν ρώτησε τον εκπρόσωπο του Γ.Γ. να του απαντήσει «από ποιόν πληρώνεται ο κ. Έιντε;»
Ο Στεφάν Ντουζάρικ ανέφερε ότι ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανήκει στο προσωπικό του ΟΗΕ και ότι το έργο και το προσωπικό του συνεχίζει να απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Γενικού Γραμματέα.
Ηθικό δίδαγμα: Δεν ξέρουν μόνο οι Τούρκοι να κάνουν «στημένες» ερωτήσεις για την «τιμή» του Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

tribune.gr