Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Η Δαμασκός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια διπλή επίθεση σε δύο άξονες !!

Αλλαγή σκυτάλης στη Συρία με τη κυβέρνηση του ΤΕΛΟΥΣ;
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ και ο ενδεχόμενος διάδοχος του σε μια κυβέρνηση "του Τέλους".

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη επίθεση των δυνάμεων των μισθοφόρων ανταρτών που θα υποστηριχτούν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και που θα ξεκινήσει από τα σύνορα της Ιορδανίας με στόχο τη νότια επαρχία της Ντεραά.
Ενισχύσεις σε συριακά στρατεύματα και τεθωρακισμένα φράζουν ήδη εδώ και 2 μέρες τους οδικούς άξονες μεταξύ Δαμασκού και Ντεραά.

Η Ουάσιγκτον και οι περιφερειακοί σύμμαχοι της, έχουν δημιουργήσει δύο στρατούς από μισθοφόρους ένοπλους αντάρτες: ο ένας με έδρα την Ιορδανία και ο άλλος στη Τουρκία. 
Το υπό προετοιμασία σχέδιο πόλεμου προβλέπει τουλάχιστον ένα σενάριο στο οποίο οι συριακές στρατιωτικές μονάδες θα βρεθούν μεταξύ δύο δαγκάνων αξόνων εισβολής ισχυρά υποστηριζόμενων από αεροπορικές και βαλλιστικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Το Casus Belli αυτή τη φορά θα είναι ένα «χημικό βομβαρδισμό με φρικτές συνέπειες επάνω στα νότια προάστια της Δαμασκού, με πιο πιθανά τη Ζομπάρ ή τη Γκούτα».

Βορειότερα, οι συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από παλαιστινιακές ένοπλες φράξιες συνεχίζουν να προελαύνουν στο έδαφος υπό έλεγχο των ανταρτών.
Στη Χομς, ο συριακός στρατός έχει καταφέρει να καθαρίσει το στρατηγικό οδικό άξονα Χομς-Δαμασκού με τη βοήθεια των μονάδων ελίτ του Ιράν.

Αντιμετωπίζοντας μια απειλή διπλής επίθεσης σε δύο μακρινά μέτωπα και που υποστηρίζονται από μια αεροπορική εκστρατεία των ΗΠΑ, η Δαμασκός δεν έχει άλλη επιλογή παρά να μεταφέρει χιλιάδες Ιρανούς μαχητές προς τα νότια, στην επαρχία της Ντεραά, αλλά προπαντός στο Γκολάν.

Απόλυτος εφιάλτης του Τελ Αβίβ. Επειδή ένα από τα στοιχεία του «Σχεδίου για το ΤΕΛΟΣ» της υψηλής διοίκησης του συριακού στρατού είναι μια μετάβαση ισχύος στα Υψώματα του Γκολάν σε περίπτωση ξένης εισβολής στα πρότυπα του Ιράκ. Ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε μακρά και εκτενώς από τον Χάφεντ αλ-Άσαντ, τον πατέρα του σημερινού προέδρου της Συρίας,  στο βάθος ενός υπόγειου καταφύγιου που προστατεύεται από 50 μέτρα ατσάλι και 200 ​​μέτρα βράχια.

Οι Ρώσοι στρατηγοί επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Συρία αναφέρουν ότι οι Σύροι ομόλογοι τους είναι πολύ ευαίσθητοι και επιμένουν για την αυτονομία τους. 
Το πρώτο πράγμα που διδάσκεται στις συριακές στρατιωτικές ακαδημίες είναι ο πόλεμος εναντίον του σιωνιστικού εχθρού.
Μετά από περισσότερα από έξι χρόνια πολέμου στη Συρία, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, αλλά η Δαμασκός έχει κρατήσει ανέπαφο ένα σώμα που δεν χρησιμοποίησε ποτέ πριν. 
Οικονομία μέσων ή η τελευταία σφαίρα; 

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι μπορεί να κάνει αυτός ο μικρός στρατός μιας χώρας του τρίτου κόσμου που ιδρύθηκε από έναν Αλαουίτη πιλότο με τη βοήθεια Γερμανών στρατιωτικών συμβούλων οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν από τη Γερμανία το 1946.

Ο Συνταγματάρχης Σουχείλ αλ Χασάν, λαμπρός διοικητής της επίφοβης ειδικής Ταξιαρχίας, γνωστής ως Τίγρης, φέρεται ότι μπορεί να πάρει τη σκυτάλη από τον πρόεδρο αλ-Άσαντ σε μια λεγόμενη κυβέρνηση «του Τέλους».

Μετάφραση από Κριστιάν Ακκυριά
 
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ