Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ BREXIT ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΜΕΡΟΣ Ε/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΤΟ BREXIT ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΕ ΚΑΙ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
2)ΤΟ ΒREXIT ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕUROPOL,TΟY KYBEΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ.
3)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3600 ΟΜΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΛΗΓΜΑ, ΑΦΟΥ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
4)ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ '5 ΜΑΤΙΑ', ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ/ΣΥΣΤΗΜΑ ECHELΟN ΚΛΠ
5)ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ EUROPOL Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΤΑΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.
6)ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΧ ΜΕ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕUROPOL.
7)EKTOΣ ΕUROPOL ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ EUROJUST, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕΝΓΚΕΝ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ...
8)ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ CITY ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ,
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ BREXIT ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ G7 KAI G20.
9)Η ΚΥΒΕΡΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ BREXIT ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.
10)ΤΟ BREXIT ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΜΕΝΩΝ, ΕΝΩ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
11)Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΜΑ , ΑΦΟΥ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ PROGRAMME FOR CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION-CIVIL PROTECTION MΕCHANISM-EU ENERGY SECURITY STRATEGY-EMEΡGENCY RESPONSE COORDINATION CENTER.
12)ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΕΝΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.
13)ΤΟ BREXIT ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ/. ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ-ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ-ΚΑΙ ΕΕ-2030.
14)ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΛΟΓΩ BREXIT ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΕΑΣ.
15)ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ.
16)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΝΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΜΙΚΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑ.
17)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ Η ΕΕ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΦΗΤΑ ΝΕΡΑ.
18)ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ. ΠΧ ΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΠΙΟ ΣΥΜΠΑΓΗΣ.
19)Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.
20)ΣΥΜΜΑΧΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ. ΕΙΔΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, ΟΙ ΒΑΛΤΙΚΕΣ, Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ Η ΔΑΝΙΑ ΚΑ.
21)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ BREXIT ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΟΜΩΣ ΤΟ BREXIT ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΛΥΘΙ.