Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση Λευκού Οίκου: O Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να τον συγχαρεί

Ανακοίνωση Λευκού Οίκου: O Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να τον συγχαρεί
Τα συγχαρητήριά του στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τη Συρία, με τον Τραμπ να ευχαριστεί τον Ερντογάν για την τουρκική υποστήριξη στα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον μιας βάσης της συριακής πολεμικής αεροπορίας.
«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη νίκη του στο δημοψήφισμα και για να συζητήσουν για τη δράση των ΗΠΑ σε αντίδραση για τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς την 4η Απριλίου. Ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερντογάν για την υποστήριξη αυτής της δράσης των ΗΠΑ, και οι ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει σημασία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να λογοδοτήσει», ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.
Κατά την ίδια ανακοίνωση, οι πρόεδροι των δύο χωρών συζήτησαν επίσης για τις προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
tribune.gr