Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ-1/ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΓΩΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ , Η ΕΕ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ /ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΠΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
2)ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ , ΑΛΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΓΕΒΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ...
3)ΕΠΙΣΗΣ Η "ΤΥΡΑΝΝΙΑ' ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ/FAKE ΕΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΠΛΑΣΑΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΡΑ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞ Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
4)Η ΛΕΠΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΝΤΙ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΠΟΙΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.
5)ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΡΑΝΤΑΡ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ 'ΠΡΟΣΤΑ ΕΜΠΡΟΣ'
6)ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΗΣΕΙΣ. ΕΝΝΟΩ ΤΗΣ LE MONDE/IPSOS-SOPRE/ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ...
7)ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ , ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.....Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ....ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ, ΤΝ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ.
8)ΣΤΟ DEBATE Η ΛΕΠΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΟΥΤΕ ΘΕΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΕΙΣ. Ο ΜΑΚΡΟΝ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ.ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ. ΟΧΙ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.ΟΧΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ....ΕΧΑΣΕ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΥΝ "ΥΛΙΚΑ" ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 'ΥΛΙΚΑ'. ΛΕΝΕ-ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ....
9)ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΕΧΑΣΕ ΠΑΛΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥΤΙΝ. ΠΟΝΤΑΡΙΖΕ ΠΟΛΥ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΠΕΝ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ. ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΑΝΤΙ-ΡΩΣΟΣ.ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ-ΡΩΣΟΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ.
10)ΑΝ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΛΕΠΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ 2022 ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΣΙΚΑΝΟ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΝΕΟΙ ΗΓΕΤΕΣ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
11)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Η ΓΑΛΛΙΑ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΙΧΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΣΟΒΙΕΤ. ΟΙ ΟΥΡΜΠΑΝ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΣΚΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΗ ΥΦΗ...ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΣΗ Ή ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ.ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΙΖΕΣ.
12)ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ.ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΕΙ ΚΟΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ-ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΕΜ ΟΙ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΡΟΤΑ ΟΙ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΩΣ ΜΕΡΚΕΛΟΠΑΙΔΟ...ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ....ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.