Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ/18-5-2017


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ Ή ΠΕΜΠΤΗ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- ΘΑ ΛΑΕΙ ΧΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ 262 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΛΑΒΕΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ.
2)ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΟΥΝΕ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΗΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΗΓΗ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 6 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΟΡΝΕΙΝΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ 274 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ.
3)ΘΑ ΕΙΝΑΙ-ΑΝ ΓΙΝΕΙ-Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΕΤΕΡΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΗ-ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ AWACS ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΕΡΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΟΝΙΟ.
4)ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΟΓΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ(ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ CIA MAIK ΠΟΜΠΕΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΖOΖΕΦ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ). Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΝΙΚΙ ΧΑΛΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ. ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ,ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΩΣ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ./ΦΩΤΟ
5)Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ,ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΤΟ FBI ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ FETΟ.
6)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΜΠΡΕΤ ΜΑΓΚΟΥΡΚ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΚΟΥΡΔΩΝ.
7)Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΝΓΚΕΑΝΤΑ, ΟΧΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ.