Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ/ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΜΑΧΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ARRC ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ. . ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ UNIFIED PROTECTOR ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ DELIBERATΕ FORCE ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΤΟ 1995 ΓΙΑΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΑΓΕΒΟΥ .ΑΠΛΑ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

2)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ AIR POLICING ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ.ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ Η ΕΛΔΥΒ ΣΤΟ ΒΙΣΟΚΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.(ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΟ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)
3)ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΔΩΣΑΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΑΕ-ΚΑΤΑΡ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΔΙΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΥΡΟΣΕΒΑΤΣ ΚΑΙ ΑΝΩ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. . ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ AMBER FOX KAI ΣΤΗΝ ESSENTIA HARVEST ΔΙΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΟΥ.ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ.ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΣΑΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΤΑΧΑΡ-ΧΕΛΜΑΝΤ ΚΑ.ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ OMLTs ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ./ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ.
4)ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS/INHEREΝT RESOLVE ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2014.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 68 ΧΩΡΩΝ.
5)ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SERVALΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΜΑΛΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΛΑ ΣΤΕΙΛΕΙ 3 ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΠΟ ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΛΠ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΜΠΑΜΑΚΟ.
ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΘΕΣΑΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ .ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BARKHANE ΣΤΟ ΣΑΧΕΛ/ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ.
ΣΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΧ OCEAN SHIELD ΤΟΥ ΝΑΤΟ.