Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Η Πρεσβεία του Ισραήλ απαντά στον Παλαιστίνιο Πρέσβη

Με ανακοίνωσή της η  Πρεσβεία του  Ισραήλ στην Αθήνα απαντά σε  δηλώσεις του Παλαιστινίου Πρέσβη για τον Marwan Barghouti και τους Παλαιστινίους Κρατουμένους.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Τις τελευταίες ημέρες ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αθήνα, κ. Marwan Toubassi έχει προβεί σε δηλώσεις για τον Παλαιστίνιο κρατούμενο Marwan Barghouti και την απεργία πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων σε Ισραηλινές φυλακές,
προσπαθώντας να ηρωοποιήσει τον Barghouti παρουσιάζοντας τον ως έναν Παλαιστίνιο ηγέτη που μάχεται δήθεν για την «ελευθερία και την ειρήνη.» Επιπλέον, στις δηλώσεις του έχει διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα για τους Παλαιστινίους κρατουμένους με αβάσιμους ισχυρισμούς ότι διαβιώνουν δήθεν σε «απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.» Τίποτα όμως δεν απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, η Πρεσβεία του Ισραήλ θα ήθελε να δηλώσει τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Marwan Barghouti
Ο Marwan Barghouti, δεν είναι ένας απλός Παλαιστίνιος ηγέτης ούτε ακτιβιστής για την «ειρήνη,» αλλά έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για συμμετοχή σε δολοφονίες και τρομοκρατία εναντίον αθώων Ισραηλινών πολιτών. Ήταν ένας από τους υποκινητές της Δεύτερης Ιντιφάντα και ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Άλ Άκσα που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων Ισραηλινών σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και ένοπλες επιθέσεις κατά την διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα. Στα εγκλήματα στα οποία συμμετείχε o Barghouti περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Η δολοφονία του Έλληνα Μοναχού, Γερμανού Τσιμπουχτσάκη, στην Ιερουσαλήμ στις 12 Ιουνίου 2002.
Η δολοφονία της Ισραηλινής Yoela Hen στην Ιερουσαλήμ στις 15 Ιανουαρίου 2002.
Ένοπλη επίθεση σε ψαροταβέρνα στο Τελ Αβίβ στις 5 Μαρτίου 2002, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν 31. Οι Ισραηλινοί που έχασαν ζωή τους ήταν ο Eli Dahan, ο Yosef Habi και ο Salim Barakat.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τις σημαντικές διαβουλεύσεις ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που πραγματοποιήθηκαν στο Camp David των ΗΠΑ το 2000 υπό την αιγίδα του τότε Αμερικανού Πρόεδρου, Bill Clinton, οι οποίες προέβλεπαν την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.
Όπως δήλωσε σε άρθρο του ο Ισραηλινός δημοσιογράφος και πολιτικός, Yair Lapid, οι τρομοκρατικές δραστηριότητες του Barghouti έφτασαν στο απόγειό τους αφότου ο τότε Ισραηλινός Πρωθυπουργός Ehud Barak έκανε μια προσφορά ειρήνης στους Παλαιστινίους που όλος ο κόσμος και ο Πρόεδρος Clinton πίστευαν ότι δεν μπορούν να απορρίψουν. Μεταξύ άλλων οι προτάσεις προέβλεπαν την αποχώρηση στην γραμμή του 1967, τον διαχωρισμό της Ιερουσαλήμ, και μια ανθρωπιστική λύση στο θέμα των προσφύγων. Όμως ο Yasser Arafat είπε “όχι,” και ο Barghouti και οι άνθρωποί του άρχισαν να δολοφονούν Ισραηλινούς σε βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορεία και εμπορικά κέντρα.
Ο Marwan Barghouti συνελήφθη από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις σε επιχείρηση στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης στις 14 Απριλίου 2002
Στις 20 Μαΐου 2004, ο Barghouti καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε φορές ισόβια για πέντε υποθέσεις δολοφονίας αθώων Ισραηλινών πολιτών συν 40 χρόνια κάθειρξης για την απόπειρα δολοφονίας Ισραηλινών από ποινικό δικαστήριο του Ισραήλ. Αθωώθηκε για άλλες 21 υποθέσεις δολοφονιών σε 33 άλλες επιθέσεις βάσει έλλειψης στοιχείων παρά τις μεγάλες υποψίες συμμετοχής του σε αυτές.
Κατά την διάρκεια της δίκης του, o Barghouti δεν έδειξε καμία μεταμέλεια για τα εγκλήματά του. Μάλιστα, μετά την φυλάκισή του, έχει συνεχίσει τις εκκλήσεις του για ένοπλο αγώνα κατά του Ισραήλ. Τον Νοέμβριου του 2014, απηύθυνε έκκληση στην Παλαιστινιακή Αρχή να σταματήσει την συνεργασία της σε θέματα ασφάλειας με το Ισραήλ και να εξαπολύσει μια Τρίτη Ιντιφάντα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Barghouti έχει επιβραβευθεί από τους Παλαιστινίους για τις εγκληματικές πράξεις του και λαμβάνει έναν μεγάλο μισθό από την Παλαιστινιακή Αρχή ενώ βρίσκεται στην φυλακή προφυλακισμένος για τρομοκρατία εναντίον αθώων ανθρώπων. Υπολογίζεται ότι μέχρι την ηλικία των 85, ο Barghouti, θα έχει λάβει σχεδόν 1.000.000 δολάρια σε μισθούς από την Παλαιστινιακή Αρχή, ο προϋπολογισμός της οποίας χρηματοδοτείται εν μέρει από τα λεφτά φορολογούμενων πολλών δημοκρατικών χωρών.
Η απεργία πείνας του Barghouti αποτελεί μέρος της προσπάθειάς του να ανακτήσει κάποιο ρόλο στην εσωτερική παλαιστινιακή πολιτική σκηνή. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια και τον περασμένο Φεβρουάριο απέτυχε να κατακτήσει την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.
Οι Παλαιστίνιοι Κρατούμενοι
Οι ισχυρισμοί των Παλαιστινίων για δήθεν «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησης είναι απλώς ανοησίες. Πρέπει να τονιστεί ότι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Έχουν πλήρη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και φροντίδα, την δυνατότητα να εκλέγουν εκπροσώπους και την ελευθερία να εξασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Οι κρατούμενοι για θέματα ασφάλειας έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν επισκέψεις κάθε δύο μήνες, ενώ οι διευθυντές των φυλακών μπορούν να αλλάξουν την πυκνότητα των επισκέψεων ώστε οι κρατούμενοι να δέχονται επισκέψεις από τις οικογένειές τους κάθε δύο εβδομάδες.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απολαμβάνουν προνόμια πέραν των δικαιώματά τους στην Συνθήκη της Γενεύης. Παραδείγματος χάριν, ο Barghouti, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του από κατά την διάρκεια της κράτησής του. Οι κρατούμενοι για θέματα ασφάλειας έχουν το δικαίωμα να σπουδάσουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο μελετώντας οποιοδήποτε θέμα (με κάποιους περιορισμούς λόγω θεμάτων ασφάλειας). Κάθε χρόνο πολλοί Παλαιστίνιοι κρατούμενοι δίνουν εξετάσεις. Επίσης έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες.
Ο ισχυρισμός του Barghouti και των Παλαιστινίων ότι 200 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν πεθάνει στις Ισραηλινές φυλακές από το 1967 δεν έχει καμία βάση. Οι φυλακισμένοι και κρατούμενοι στο Ισραήλ αντιμετωπίζονται με ανθρωπισμό σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Την τελευταία δεκαετία μόλις ένας κρατούμενος έχει πεθάνει με βίαιο τρόπο κατά την διάρκεια εξέγερσης. Επίσης οι ισχυρισμοί του Barghouti και των Παλαιστινίων ότι τα τελευταία 50 χρόνια, 800,000 Παλαιστίνιοι, δηλαδή κατά μέσω όρο 16,000 ετησίως, έχουν προφυλακιστεί ή συλληφθεί, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ακόμα και στο απόγειο της Δεύτερης Ιντιφάντα, ο μέγιστος αριθμός των Παλαιστινίων προφυλακισμένων για πολιτική βία ήταν 9,516 άτομα και σήμερα είναι 6,200.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην απεργία πείνας συμμετέχουν και 400 στελέχη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Ως γνωστόν, η Χαμάς απορρίπτει εξ ολοκλήρου την ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ. Ευθύνεται επίσης για την δολοφονία τουλάχιστον χιλίων Ισραηλινών πολιτών και την ρίψη δεκάδων χιλιάδων ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας, την οποία κατέλαβε δια της βίας το 2007. Η ρίψη ρουκετών από την Χαμάς έχει οδηγήσει σε τρεις πολέμους με το Ισραήλ.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί των Παλαιστινίων τόσο για τον Barghouti όσο και για τους Παλαιστινίους κρατουμένους δεν έχουν καμία βάση. Είναι επίσης σαφές ότι είναι αδύνατον για το Ισραήλ να υποκύψει στους εκβιασμούς του Barghouti και μελών τρομοκρατικών οργανώσεων που ευθύνονται για την δολοφονία εκατοντάδων Ισραηλινών πολιτών.
militaire.gr