Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

TOYΡΚΙΑ-ΗΠΑ/ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΖΟΖΕΦ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ.

2)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ Ο ΑΚΑΡ ΕΠΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ ΕΙΔΙΚΟ 4ΣΕΛΙΔΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ 5 ΖΗΤΗΜΑΤΑ(ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ), ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ(ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΠΤΟΥ) Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΜΠ.ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ "ΔΥΣΤΟΚΙΑ" ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΛ ΡΑΚΑ/ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,
3)ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ-ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΗΣΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΟΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΛΙΝ.Ο ΦΙΝΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ 17 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΤΑΝ ΚΟΟΥΤΣ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ CIA ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΜΑΙΚ ΡΟΜΠΕΡΤΣ ΤΗΣ NSA.
4)ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΚ, ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ 4 ΖΩΝΩΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ , (ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ) ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ......
5)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ  ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ) ΑΛΛΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ.
6)ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ , ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ ΕΙΧΕ 4 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ, ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ, ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ.
7)ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ /ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΟΤΕΛ, ΕΝΩ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ 68 ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ.
8)Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΚΑΡ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ , ΕΝΩ ΘΑ ΑΝΟΞΕΙ ΣΕ 4 ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.
9)ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ ,ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ "ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ S-400 ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ.
10)ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΕΝΩ Ο ΑΚΑΡ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ F-35.
11)ΤΕΛΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ. ENA  ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ...

12)ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ.