Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου έξω από Λευκό Οίκο ισχυρίζονται ότι θα μιλήσει ο …Ταγίπ

Turkish President Tayyip Erdogan arrives for the welcome ceremony for the Belt and Road Forum at the International Conference Center in Yanqi Lake, north of Beijing, China, 15 May 2017. EPA, KENZABURO FUKUHARA / POOL


Πρόκληση πρώτου μεγέθους εναντίον του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζουν η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και οι Τουρκο-Αμερικανικές Οργανώσεις, μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του Αμερικανού πλανητάρχη με τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα ώρα Ουάσιγκτον (12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) συλλαλητήριο υποστήριξης του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας έξω από τον Λευκό Οίκο. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Πάρκο Λαφαγέτ, το οποίο βρίσκεται μπροστά από την είσοδο του Λευκού Οίκου. Βεβαίως ο κ. Ερντογάν ΔΕΝ θα επέτρεπε ποτέ να γίνει κάτι παρόμοιο στην Άγκυρα και μπροστά από το παλάτι του.
Τον συντονισμό έχει η Τουρκική Πρεσβεία, κάτι που απαγορεύει το διπλωματικό πρωτόκολλο, αλλά “μπήκαν μπροστά” εκπρόσωποι των τουρκικών οργανώσεων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι στη διαδήλωση θα παραβρεθεί και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν. Όμως, Τούρκοι δημοσιογράφοι μας είπαν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα αφιχθεί στην Ουάσιγκτον αργότερα, προερχόμενος από το Πεκίνο.
Άνθρωποι της τουρκικής πρεσβείας και του κόμματος του κ. Ταγίπ Ερντογάν έχουν διευθετήσει να φέρουν οπαδούς του AKP από τις γειτονικές πολιτείες, Μέριλαντ και Βιρτζίνια, ενώ λεωφορεία θα έρθουν στην Ουάσιγκτον από τη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ιερσέη, την Πενσυλβάνια και την πολιτεία του Ντελαγουέαρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας διαδήλωση διοργανώνουν την Τρίτη εναντίον του Ερντογάν και υπέρ του Αμερικανού Προέδρου, κουρδικές οργανώσεις της Αμερικής. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινούν αναφέρουν ότι στη δική τους διαδήλωση θα συμμετέχουν αρμενικές και ελληνικές οργανώσεις που δεν κατονομάζονται.
Η αφίσα για τη διαδήλωση μπροστά στο Λευκό Οίκο...
Η αφίσα για τη διαδήλωση μπροστά στο Λευκό Οίκο…
mignatiou.com