Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Συμπτώματα από την παρέα με την Τουρκία στη Ρωσία

Ίσως πρέπει να κόψουν τις πολλές παρέες με τον Ερντογάν εκεί στη Ρωσία, διότι τους κάνει κακό, εκτός κι αν θέλουν να συμπεράνουμε ότι οι σοβαρές τάσεις αυταρχισμού και αυθαιρεσίας που σημειώνονται, δεν είναι αποτέλεσμα «μίμησης» του παραδείγματος του «νεοσουλτάνου», αλλά φαινόμενο… αυτοφυές στη χώρα.

Προφανώς δεν έπραξε σωστά ο νεαρός μπλόγκερ να προκαλέσει μπαίνοντας σε εκκλησία για να κυνηγήσει… «Πόκεμον» (Pokemon Go) τραβώντας βίντεο το οποίο μετά ανήρτησε στο διαδίκτυο, ενώ ήταν η εκκλησία που βρίσκεται στο σημείο που φέρονταν να εκτελέστηκαν η τσαρική οικογένεια στην επαναστατημένη Ρωσία, οι Ρομανόφ. Ουδείς λόγος. Το έκανε μάλιστα κατά σύστημα, σατιρίζοντας την ορθόδοξη θρησκεία.
Συνέλαβαν τον νεαρό Ρουσλάν Σοκολόφσκι. Σύμφωνοι. Τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνοι. Τώρα του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με αναστολή. Βαριά η ποινή, θετικός ο ανασταλτικός χαρακτήρας. Αυτό που εξοργίζει όμως, είναι το ότι  είχαν κρατούμενο τον νεαρό μπλόγκερ πάνω από εφτά μήνες, με τη Διεθνή Αμνηστία να τον αποκαλεί… αντιρρησία συνείδησης!
Έλεος… Καλά, η πολιτική εξουσία κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Αυτός ο πατριάρχης ο Κύριλλος με το πονηρό μάτι, δε συγκινήθηκε καθόλου να βγει και να πει «αφήστε ελεύθερο το παιδί»; Πολύ «εργαλείο» επιβολής σα να την έχουν κάνει την ορθοδοξία στη χώρα του «ξανθού γένους» και είναι κρίμα. Τέτοια χρήση στη θρησκεία της ανοχής και της ελευθερίας; Απορει να κανείς πως δεν το αντιλαμβάνονται.
Με τον τρόπο αυτό, δυσφημούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ρωσικής παράδοσης και του πολιτισμού, εκτός από την ίδια τους τη χώρα, το οποίο ακόμα και στο επίπεδο της τέχνης προσφέρει εκπληκτικά στοιχεία. Λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε. Ίσως και να καταλαβαίνουν ότι μπορεί να τρομοκρατήσουν τους πολλούς, αλλά θα εξοργίσουν και αρκετούς οδηγώντας τους σε παρόμοιους δρόμους.

 http://www.defence-point.gr/news/?p=177021