Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Πανευτυχής ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να δηλώσει «Πόντιος» στη σύνοδο του ΟΣΕΠ

Πανευτυχής ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να δηλώσει «Πόντιος» στη σύνοδο του ΟΣΕΠ
«Σήμερα κάνουμε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Σας συγχαίρουμε αγαπητοί μας φίλοι για την ίδρυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)», τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη σύνοδο του ΟΣΕΠ, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Κατάγομαι από την πόλη Ρίζε [Ριζούντα – Ρίζαιον του Πόντου] και επιτρέψτε μου να είμαι μαζί σας ως συμπατριώτης σας [δηλ. Πόντιος]. Από αυτή την άποψη, ο ΟΣΕΠ αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα, έχει διαφορετική σημασία. Κάθε ένα από τα κράτη μέλη έχει διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, πολιτική κατανόηση και οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, όλοι μας θα έλεγα, συγκλίνουμε σε έναν κοινό παρονομαστή, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας [Εύξεινος Πόντος], η οποία αποτελεί την πύλη εισόδου στην ίδια αγορά», σημείωσε ο κ. Ερντογάν.
Και πρόσθεσε: Χρωστάμε πολλά στη Μαύρη θάλασσα. Μαζί, πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μας δίνει πάντα πολύ περισσότερα απ΄όσα μάς παίρνει.
Η συνεργασία αυτή, επίσης, ενισχύει την αλληλεγγύη μας στο μέλλον, τόνισε ο κ. Ερντογάν, για να προσθέσει πως η ενίσχυση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού είναι πολύ σημαντική από την άποψη αυτή.

tribune.gr