Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά με μηνύματα του τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.
H ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απώλεια του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook μια παιδική του φωτογραφία με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με την λεζάντα: “Σε ευχαριστώ για όλα”.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος Πολιτικός Ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του Τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης. Αιωνία η μνήμη του».
Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Επίσης, σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας και ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου, ενώ με τον θάνατο του κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας.
“Με την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας. Στην οικογένειά του, στους οικείους και στο κόμμα του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”, αναφέρει στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός.
Ο Γιάννης Δραγασάκης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας αυθεντικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης, που σεβόταν τους αντιπάλους του.
Σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού βίου του, ήταν ιδεολογικά απέναντι στην Αριστερά, πάντα όμως επεδίωκε να συνομιλεί μαζί της και να αναζητά κοινούς τόπους. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου”, δήλωσε, με ανάρτηση του στο Τwitter, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Νίκος Βούτσης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης.
Στη δήλωσή του αναφέρει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.
Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη».
Ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κωστας Καραμανλής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Σε δήλωση του ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει τα εξής: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει, με συλλυπητήρια δήλωσή του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για την «τελευταία μεγάλη προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε τη μεταπολεμική ιστορία της χώρας».
«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή, αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Μια ηγετική μορφή που την διέκρινε σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη και της οποίας η προσφορά και παρακαταθήκη στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα είναι σήμερα οδηγός σκέψεων και πράξεων», σημειώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του και βαθιά αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του στην πολιτική μου διαδρομή και στη διαμόρφωση των αρχών της και μοιράζομαι τα ανθρώπινα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτόν τον αποχωρισμό με τον Κυριάκο, την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τις οικογένειες τους. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ελληνική ιστορία έχει κατατάξει στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών», καταλήγει ο Έλληνας Επίτροπος, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.
Ο Βασίλης Κικίλιας για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
«Εκπροσωπώντας σύσσωμη την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη, πρόεδρο της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργό της χώρας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
«Έναν πολιτικό που ήταν μπροστά από την εποχή του, που είπε πράγματα που ενδεχομένως τότε να ήταν και αντιδημοφιλή και που πρόλαβε εν ζωή να γευτεί την δικαίωση των πολιτικών του. Θα είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και για τη χώρα» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.
«Εμείς χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι οριζόντια η ελληνική κοινωνία και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αναγνωρίζει ότι υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικοί με σθένος και παράστημα, που είπαν μεγάλες αλήθειες σε εποχές που τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στο τέλος, στο κλείσιμο της μεταπολίτευσης, δικαιώνονται για τις πολιτικές τους», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Μακάριος Λαζαρίδης για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
“Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε…” έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, αναρτωντας μια φωτογραφία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
“Λυπηρό γεγονός” χαρακτηρίζει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
“Ο θάνατος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα λυπηρό γεγονός. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του”, αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος σε ανάρτησή του στο twitter.
Η Φώφη Γεννηματά για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει στη δήλωσή της για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Συλλυπητήρια του Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Με μια ανάρτηση στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
“Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης. Τα συλλυπητήριά μου σε οικογένεια και φίλους”, αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο Βασίλης Λεβέντης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Τη θλίψη του για την απώλεια «του παλαίμαχου της πολιτικής» Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
«Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει στη δήλωσή του ο Βασίλης Λεβέντης.
Ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατο Μητσοτάκη εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα στην Αθήνα, πλήρης ημερών, εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντάς τον προσωπικότητα «που σφράγισε ανεξίτηλα» το δημόσιο βίο του τόπου.
Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα, πρώην Πρωθυπουργό, “προσωπικότητα που σφράγισε ανεξίτηλα κατά τη διάρκεια της πολυετούς πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δράσης το δημόσιο βίο του τόπου”.
Το υπουργείο Εξωτερικών, επικεφαλής του οποίου διετέλεσε δις ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών τα ξημερώματα.
Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
“Με την παρουσία του στο δημόσιο βίο του τόπου, από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι πρόσφατα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε ανεξίτηλο σημάδι, έχοντας διατελέσει πρόεδρος κομμάτων, βουλευτής επί δεκαετίες, υπουργός και πρωθυπουργός”, τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.
“Ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, υπήρξε αναμφισβήτητα μια ισχυρή προσωπικότητα, η οποία έχει ήδη βρει τη θέση της στις σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ντόρα Μπακογιάννη, σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του”, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο τελευταίος από μια γενιά ηγετών, που ‘έφυγε’ πριν από αυτόν. Σε όλους αξίζει ο σεβασμός, από φίλους και αντιπάλους”, έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.
«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Μαΐου 2017 έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Βουλγαράκη, η οποία συνεχίζει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα που σημάδεψε με την παρουσία του τη ζωή του τόπου μας για μισό και πλέον αιώνα. Η πολιτική του διαδρομή, οι επιλογές και οι αποφάσεις του επηρέασαν και διαμόρφωσαν το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Από όποια θέση κι αν βρέθηκε, ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του, πάντα φρόντιζε και μεριμνούσε για τα αγαπημένα του Χανιά. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 mignatiou.com