Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Σάλος με το "εφηβικό" σημείωμα Τραμπ στο Μνημείο Ολοκαυτώματος


Αυτό που εξόργισε πολλούς Ισραηλίτες αλλά και εβραίους των ΗΠΑ ήταν το περιεχόμενο του σημειώματος, που θύμιζε... αφιέρωση έφηβου μαθητή στο σχολικό λεύκωμα

salos-me-to-efibiko-simeiwma-tramp-sto-mnimeio-olokautwmatos
|

Σάλο προκαλεί -ξανά- ο Τραμπ, αυτή τη φορά με κάτι που έγραψε και που από πολλούς θεωρήθηκε -το λιγότερο- ως απρέπεια, ενώ κάποιοι μίλησαν για "προσβολή" στην μνήμη των νεκρών.
Κατά την επίσκεψή του στο μνημείο του Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ που έχει αναγερθεί για να θυμίζει την εξόντωση έξι εκατομμυρίων εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης,
ο Τραμπ έγραψε ενα ιδιόχειρο σημείωμα στο βιβλίο επισκεπτών του μνημείου.

Ως εδώ καλα. Γιατί αυτό που εξόργισε πολλούς Ισραηλίτες αλλά και εβραίους των ΗΠΑ ήταν το περιεχόμενο του σημειώματος, που θύμιζε... αφιέρωση έφηβου μαθητή στο σχολικό λεύκωμα.
"Ειναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους μου τους φίλους. Ειναι τόσο καταπληκτικά εδώ που δεν θα το ξεχάσω ποτέ", έγραψε ο Τραμπ, νομίζοντας προφανώς πως υπογράφει σε... λεύκωμα συμμαθητή του μετά την πενταήμερη εκδρομή του σχολείου.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Τραμπ στο βιβλίο επισκεπτών που προκάλεσε σάλο
Το ιδιόχειρο σημείωμα του Τραμπ στο βιβλίο επισκεπτών που προκάλεσε σάλο
Μάλιστα, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ μπήκαν στον πειρασμό να αντιπαραβάλουν το σημείωμα Τραμπ με εκείνο του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, στο Γιαντ Βάσεμ το 2008.
Το -απείρως πιο μακροσκελές και συμβολικό- σημείωμα Ομπαμα σημείωνε την σημασία της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος, αλλά και την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος απέναντι στην θηριωδία.

 http://www.thetoc.gr/