Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Μισθολόγιο: Τι να περιμένουν οι στρατιωτικοί κατά τον ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών. Τι είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ:
“Το συνολικό μισθολογικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα μειωθεί ούτε κατά ένα σεντ. Αντίθετα θα υπάρξουν αρκετές περιπτώσεις, με βάση τους δικούς μας υπολογισμούς η πλειοψηφία – μιλάω για το ΥΠΕΘΑ – που θα δουν ελαφρές έως και μεγαλύτερες βελτιώσεις αμοιβών”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Τουρκία ο κ.Βίτσας είπε:
Δεν θα μπούμε σε μια λογική νέων εξοπλισμών. Έχουμε μια στρατηγική που περιέχει εκπαίδευση, στρατηγικά πλάνα και αναβαθμίσεις και συντήρηση των οπλικών μας συστημάτων.
Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν σε κανένα τραπέζι και «γκρίζες» ζώνες δεν υπάρχουν. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές, ειρηνικές και συνεργατικές σχέσεις με όλη τη γειτονιά μας. Η πρόσφατη σύνοδος των αρχηγών Γενικών Επιτελείων των Βαλκανίων στην Αθήνα αυτό απέδειξε και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε.
Μας ενδιαφέρει μια ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το ερώτημα όμως είναι αν ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας μια τέτοια πορεία και τι σημαίνει αυτό. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και νηφάλιοι και να σκεφτόμαστε πολλά πράγματα συγχρόνως.
militaire.gr