Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Χοντρό «πέσιμο» Ερντογάν στο Ισραήλ – Κάλεσε τους μουσουλμάνους να σπεύσουν μαζικά στην Ιερουσαλήμ

Χοντρό «πέσιμο» Ερντογάν στο Ισραήλ – Κάλεσε τους μουσουλμάνους να σπεύσουν μαζικά στην Ιερουσαλήμ
Έναν άκρως προκλητικό χαρακτηρισμό χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να εκφράσει την άποψή του για τη διένεξη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.
Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε «ρατσιστική» την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και το αίτημά τους για τη δημιουργία κράτους.

Κάλεσε δε τους μουσουλμάνους να σπεύσουν μαζικά στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου με την παρουσία τους, να ενδυναμώσουν τον αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι.
«Ποια η διαφορά μεταξύ των σημερινών πράξεων της ισραηλινής διοίκησης και των ρατσιστικών και μεροληπτικών πολιτικών που εφάρμοσαν απέναντι στους μαύρους η Αμερική στο παρελθόν, και νωρίτερα η Νότια Αφρική», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, ζητώντας από την Ουάσιγκτον να μην προβεί στη μετακίνηση της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ.
Δηλαδή να μην αναγνωρίσει τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Θα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πως το εμπάργκο που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει θέση στη σημερινή ανθρωπότητα.
Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν άφησε αναπάντητες τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Να σημειώσουμε ότι αυτές οι δηλώσεις Ερντογάν γίνονται μετά την υποτιθέμενη «ομαλοποίηση» των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ κι ενώ υπάρχουν και κάποιοι «κύκλοι» στο Ισραήλ που ονειρεύονται προνομιακές «μπίζνες» στην ενέργεια με την Τουρκία και μάλιστα δεν διστάζουν να υπονομεύσουν τη συμμαχία του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα.
Το Ισραήλ στη γειτονιά έχει μόνο έναν πραγματικό σύμμαχο κι αυτός είναι η Ελλάδα.
Κάποιοι στο Ισραήλ το ξεχνάνε, παρασυρμένοι από την απληστία τους, αλλά υπάρχει πάντα ο Ερντογάν να τους υπενθυμίζει τι πραγματικά σημαίνει το Ισραήλ για τους ισλαμιστές.
Όπως τα έφερε η ιστορία, οι Ισραηλινοί απέκτησαν έναν σημαντικό σύμμαχο κι αυτός είναι οι Έλληνες. Ας φροντίσουν να μας κρατήσουν συμμάχους. Είναι «θείο δώρο» αυτή η συμμαχία, το ξέρουν και το ξέρουμε.
Να σημειωθεί ότι οι νέες εχθρικές δηλώσεις Ερντογάν προς το Ισραήλ γίνονται μόλις μερικές ημέρες πριν τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ.
tribune.gr