Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Την κατάλαβε τη «φάπα» από τον Λευκό Οίκο ο Γιλντιρίμ και έκοψε τους «τσαμπουκάδες»

Την κατάλαβε τη «φάπα» από τον Λευκό Οίκο ο Γιλντιρίμ και έκοψε τους «τσαμπουκάδες»
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση του Λευκού Οίκου να προμηθεύσει με όπλα τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, μπορεί να βλάψει τις διμερείς σχέσεις αν και «δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσουμε ένα πόλεμο με τις ΗΠΑ».

Ο Γιλντιρίμ από το το Λονδίνο -όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη- είπε μιλώντας στο BBC ότι οι αμερικανικές Αρχές διαβεβαίωσαν την Τουρκία ότι δεν θα αλλοιωθεί η δημογραφία της περιοχής ως αποτέλεσμα της εκστρατείας για την απελευθέρωση της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Τούρκοι με αυτά τα υπονοούμενα, που είναι αμφίβολο εάν τα συζήτησαν ποτέ με τους Αμερικανούς, προσπαθούν να κατηγορήσουν τους Κούρδους της Συρίας ότι σχεδιάζουν εθνοκαθάρσεις για να «κουρδοποιήσουν» όσα περισσότερα εδάφη της βόρειας Συρίας μπορούν.
Βεβαίως το να κατηγορεί η Τουρκία άλλους για «εθνοκάθαρση» προκαλεί την κοινή λογική.
«Αυτό [ο εξοπλισμός των YPG από τις ΗΠΑ] δεν θα βοηθήσει στο τελείωμα του Ισλαμικού Κράτους. Αντιθέτως, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Εύχομαι οι ΗΠΑ να το καταλάβουν αυτό. Μου είπαν [οι Αμερικανοί] ότι δεν ήταν μια επιλογή αλλά μια ανάγκη. Είπαν [οι Αμερικανοί] ότι η συνεργασία τους με το YPG θα τελειώσει αφού ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα. Θα περιμένουμε και θα δούμε», είπε ο Γιλντιρίμ.
Το ενδιαφέρον με τους Τούρκους είναι ότι ενώ «γαβγίζουν», απειλούν, βρίζουν και χυδαιολογούν, μόλις πέσει η φάπα κάθονται στη γωνία σαν καλά παιδιά. 
tribune.gr