Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Οριστικό, στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ Φόρεστ!!

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ EFL
Οριστικό, στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ Φόρεστ
Η πολύμηνη προσπάθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη να γίνει ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ απέδωσε καρπούς. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήρε την απαραίτητη έγκριση από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα (EFL) και διαδέχεται στο τιμόνι της Νότιγχαμ τον, επί πενταετίας πρόεδρό της, Φαβάζ Αλ Χασαβί.
Η πολύμηνη προσπάθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη να γίνει ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ απέδωσε καρπούς. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήρε την απαραίτητη έγκριση από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα (EFL) και διαδέχεται στο τιμόνι της Νότιγχαμ τον, επί πενταετίας πρόεδρό της, Φαβάζ Αλ Χασαβί.
Τα αγγλικά ΜΜΕ μεταδίδουν το ένα μετά το άλλο την είδηση. «Η αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Έλληνα μεγιστάνα Ευάγγελο Μαρινάκη. Η Aγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα (ΕFL) έδωσε την έγκριση στον αμφιλεγόμενο ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για “στημένους” αγώνες στην πατρίδα του. Όμως πέρασε το τεστ των ιδιοκτητών και των διευθυντών της ΕFL»  αναφέρεται στη thesun.co.uk.
Ο δρόμος εξαγοράς από τον πρώην ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ, άνοιξε για τον Μαρινάκη, μετά την αποτυχημένη απόπειρα τον Ιανουάριο η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης να περάσει σε κοινοπραξία των ΗΠΑ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στο BBC για τους ισχυρισμούς εμπλοκής του σε «εγκληματική οργάνωση», ισχυρίστηκε ότι εφευρέθηκαν από «ζηλότυπους» αντιπάλους, σε μια προσπάθειά του να «καταστρέψουν την επιτυχία του με τους Έλληνες γίγαντες».
«Δεν έχω τίποτα να φοβάμαι και να ανησυχώ, γιατί δεν έκανα κάτι λάθος», συμπλήρωσε ο Μαρινάκης.
Θετική απάντηση και από την UEFA
Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα (EFL) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την εξαγορά, υποστηρίζοντας ότι δεν έβλεπαν κάποιο λόγο να απορρίψουν την πρόταση Μαρινάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό όργανο ζήτησε την άποψη της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEFA) για τον τρόπο ιδιοκτησίας του Ολυμπιακού από τον Μαρινάκη και έλαβε θετική απάντηση.
Η Νότιγχαμ Φόρεστ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 (1-0 τη Μάλμε) και το 1980 (1-0 το Αμβούργο), τα χρόνια που βρισκόταν στην τεχνική της ηγεσία ο Μπράιν Κλαφ.
Ο Μαρινάκης βρίσκει την ομάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η Νότιγχαμ παρέμεινε στην Τσάμπιονσιπ στη διαφορά τερμάτων, σε βάρος της Μπάλκμπερν, έχοντας στη σύνθεσή της τους Απόστολο Βέλλιο (άρχισε βασικός, κατέληξε να αγωνίζεται αλλαγή) και τον Παϊτίμ Κασάμι (επίσης αρχικά ήταν στις βασικές επιλογές, αλλά πολύ γρήγορα έχασε τη θέση του ακόμα και στις αποστολές).
Ο Μαρινάκης από την πλευρά του, έχει ήδη εγγυηθεί ότι ο Μαρκ Γουόρμπαρτον θα παραμείνει στη θέση του τεχνικού για «αρκετά χρόνια», μετά την προ διμήνου πρόσληψή του από τους Σέλτικς.
Αναλυτικά όσα είπε o Mαρινάκης στο BBC
Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει: «Δεν έχω να φοβηθώ ή να προβληματιστώ για κάτι, αφού δεν έχω κάνει κάτι λάθος. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν ειπωθεί πολλά αλλά τίποτα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Όλα έχουν απορριφθεί και έχουμε βγει καθαροί από όλα. Τώρα μένει μια τελευταία υπόθεση. Υπάρχουν σχεδόν 80 άτομα που εμπλέκονται. Μπορώ να σας πω ξανά ότι δεν έχω να κάνω τίποτα με αυτά γιατί ξέρω καλά τι έχω κάνει και πώς έχω πετύχει τις νίκες. Φυσικά, δεν μπορώ να σταματήσω τους αντιπάλους μας από το να μιλάνε ή να λένε άσχημα πράγματα».

Γιατί επέλεξε τη Φόρεστ: «Γι' αυτό που θυμάμαι από το παρελθόν και την δυναμική που έχει ο σύλλογος. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ για να αποφασίσεις. Ακόμα κι αν έχεις επιλογή, για ποια ομάδα θα πας. Όταν βλέπεις όλη αυτή την παράδοση και όλα αυτά τα επιτεύγματα, φυσικά αυτό το κλαμπ έχει τη δυναμική να μεγαλώσει και να πετύχει νίκες που αξίζει ολόκληρη η περιοχή».

Για τη μέθοδό του: «Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ πράγματα, ούτε είμαι ένας πλούσιος τύπος που ήρθε από το εξωτερικό για να ξοδέψω τα χρήματά μου και να αποκτήσω δόξα αγοράζοντας ομάδα από την Αγγλία. Είχα αρκετές στιγμές δόξας από τα χρόνια στον Ολυμπιακό, όπου κατακτήσαμε τα πάντα, όπου σπάσαμε κάθε ρεκόρ στη χώρα μας μας και στην Ευρώπη, στο Champions League για το δικό μας επίπεδο. Ξέρουμε πολλούς παίκτες, προπονητές, συλλόγους, αξιωματούχους σε διάφορα μέρη του κόσμου στο διεθνές ποδόσφαιρο, ατζέντηδες. Όλα αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να ενώσουμε τις διασυνδέσεις μας και να κάνουμε το καλύτερο για τη Νότιγχαμ».
Για το πλάνο του: «Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και μέσα σε αυτό το πλάνο θέλουμε να φέρουμε τη Νότιγχαμ εκεί που αξίζει. Και φυσικά η Νότιγχαμ αξίζει στην Πρέμιερ Λιγκ, στην ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ. Επίσης, οι οπαδοί της Νότιγχαμ έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχαν καλές μέρες. Αλλά παραμένουν πιστοί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.
Η δυναμική είναι τεράστια. Η δυναμική αυτής της ομάδας είναι τέτοια που όταν οργανωθεί πολύ καλά, όταν πετύχει πάλι νίκες, όταν πάρει μια καλύτερη θέση στην Championsip, όταν θα μπορούμε να κοιτάξουμε σοβαρά στην Premier League, τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ
 www.sentragoal.gr