Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Και επίσημα το ελληνικό χρέος στην ατζέντα του Eurogroup της επόμενης Δευτέρας

Dutch Finance Minister and President of Eurogroup Jeroen Dijsselbloem. FILE PHOTO. EPA/OLIVIER HOSLET


Και επίσημα στη ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα θα βρεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά και η συμφωνία θεσμών και ελληνικών αρχών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ευρωομάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, “η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί για την προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη στις 2 Μαΐου μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμικών οργάνων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) σχετικά με ένα νέο σύνολο πολιτικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του ελληνικού Προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, που χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας”.
Το Eurogroup αναφέρει ότι “η συμφωνία αποτελεί ένα από τα βήματα προς την ολοκλήρωση της τρέχουσας δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και ανοίγει το δρόμο για την επόμενη εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας”.
“Η Ευρωομάδα θα συζητήσει επίσης τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας (από το 2018 και μετά) και τα θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας”, αναφέρει η ατζέντα.
Τσίπρας – Μέρκελ συμφώνησαν: Αναγκαία μια λύση για χρέος στο επόμενο Eurogroup
Θετικά τα νέα για Eurogroup χωρίς να αποκλείεται έκπληξη: Προς «συνολική» συμφωνία για Ελλάδα
Στόχος η συνολική πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 22ας Μαίου
ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες
mignatiou.com