Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ FYROM/ΤΙ ΠΑΙΧΘΗΚΕ. ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΖΕΣ ΜΠΕΙΛΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΖΑΦΕΡΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ-ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ(ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΜΑΣΤΕΡ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ.

2)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ-ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑΤΟ ΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ/ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΕΙ/ΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΧΟΙΤ ΓΙ ΣΤΗΝ FYROM.ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ 'ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΑ' ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ...

3)ΟΙ ΜΠΕΙΛΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΕΝΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΣΤΗ "ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ."..(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΠΟΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ).ΚΥΚΛΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΛΟΓΗ ΤΖΑΦΕΡΙ ΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ...ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ...ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΖΑΦΕΡΙ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΥΧΡΟΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ.

4)Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΓΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΒΑΝΩΦ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΡΩΣΟΦΙΛΟΣ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...(ΒΑΣΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ.ΜΕ 17 ΟΝΟΜΑΤΑ ..ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ).ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΩΦ , ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ FYRM ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ FSB.

5)ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΕΠΙ ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ-ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ....

6)ΣΤΙΣ ΗΠΑ 100 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΛΥΚΟ ΟΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΟΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΡΩΣΙΑ-ΣΥΡΙΑ-Β.ΚΟΡΕΑ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ 527 ΚΟΡΥΦΑΙΑΣΤΕΛΕΧΗ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝ ΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΞ, ΟΥΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ.

7)ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ FYROM ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΕΙΛΙ ΚΑΙ ΓΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗMH ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΖΑΦΕΡΙ, ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΕΛΙΚΟΦΣΚΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ..ΜΕΓΑΛΗ ..ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ FYROM ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,ΕΝΩ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ 9 ΔΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ , ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΠΡΕΣΒΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ....(ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΜΕΣΑ)

8)ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΜΠΕΙΛΙ ΝΑ "ΕΧΕΙ ΠΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ", ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 5ΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ, ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ/ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ KFOR.

9)ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΓΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΒΑΝΩΦ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ, ΤΟΝ ΤΖΑΦΕΡΙ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΖΑΕΦ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ ΑΛΙ ΑΧΜΕΤΙ, ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΣΑΜΙ, ΜΕΜΕΤΙ, ΜΕΝΤΟΥΧ ΘΑΤΣΙ,ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΗΣ CIA, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΕΙ , ΚΑ.

10)ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΟΤΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ, ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ, ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΟΤΙ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΙΚ ΠΕΝΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΞ ΡΕΞ ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΝ ΕΚΤΕΝΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΗΓΕΣΙΑ/ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ, ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT Ο ΓΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΣΩ..
.Bureau Senior Officials
John Heffern
Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs (Acting)
John Heffern
Principal Deputy Assistant Secretary
Bridget Brink
Deputy Assistant Secretary
Kathy Kavalec
Deputy Assistant Secretary
Jonathan Cohen
Deputy Assistant Secretary
Conrad Tribble
Deputy Assistant Secretary
Hoyt Yee
Deputy Assistant Secretary
Benjamin Ziff
Deputy Assistant Secretary
Thomas K. Yazdgerdi
Special Envoy for Holocaust Issues