Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

TO ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑ 29ο ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
2)ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ΚΟΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΑ ΣΕ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΡΩΣΟΦΙΛΑ. ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ..
3)ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Η ΜΟΣΧΑ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑΤΙ "ΦΛΕΡΤΑΡΕ' ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΜΠΑΡ-ΚΟΤΟΡ-ΚΟΛΠΟ ΤΙΒΑΤ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ.
4)Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.
5)ΤΟ ΡΩΣΟΦΙΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΝΤΟΓΟΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΟΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΑ Η ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.
6)ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΠΕΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟΓ ΜΠΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ.
7)Η ΡΩΣΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΨΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΤΟ 1711.
8)ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΝΑΠΟΛΗΣ,
9)ΟΙ ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΝΕΝΤΕΣΙΤΣ ΚΑΙ ΜΑΡΝΤΙΤΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
10)ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΡΩΣΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΒΙΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ.
11)ΚΑΘΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ. ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 20% ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ 2015, ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ 7.8%
12)Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΙΤΗΡΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Ή ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ.