Οι bookmakers στη Βρετανία σημειώνουν ότι βάσει των στοιχημάτων, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει πλέον περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψει την... καρέκλα του πριν από το τέλος της πρώτης θητείας του, μετά από μια εβδομάδα έντονων "αναταραχών" στο Λευκό Οίκο.

Η Betfair δήλωσε ότι οι παίκτες είχαν στοιχηματίσει πάνω από 5.000 στερλίνες σε μια πρόωρη αναχώρηση για τον Trump, τις ώρες που ακολούθησαν την είδηση ότι είχε ζητήσει από τον - πλέον πρώην διευθυντή του FBI - James Comey να κλείσει την έρευνα σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Michael Flynn και τη Ρωσία.
Οι ανησυχίες ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις της ατζέντας του Trump θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν και ίσως να αντιμετωπίσει ακόμη και την απειλή της μομφής, έχει χτυπήσει έντονα το δολάριο αυτή την εβδομάδα.
Στις αγορές στοιχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πιθανότητες για το Trump να μην ολοκληρώσει την τετραετή θητεία του έχουν αυξηθεί στο 55%, ενώ οι πιθανότητες να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο ακόμη και φέτος αγγίζουν το 27%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Betfair.
Η Ladbrokes ανακοίνωσε πως τα στοιχήματα γύρω από το μέλλον του Trump στο λευκό Οίκο , συμπεριλαμβανομένου του πρόωρου τέλους της θητείας του, έχουν αγγίξει τις 50.000 στερλίνες.
Όπως σημειώνει η εταιρεία, δύσκολα περνάει πλέον μία ήμερα χωρίς σκάνδαλο γύρω από τον Trump, και οι παίκτες εμφανίζονται ολοένα και πιο πεπεισμένοι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση νωρίτερα παρά αργότερα.
Όπως αναφέρει το Reuters, η αγορά πολιτικών στοιχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, με εκατομμύρια να ποντάρονται πέρυσι σχετικά με το Brexit αλλά και την εκλογή του Trump, που ήταν και το πιο "στοιχηματισμένο" πολιτικό γεγονός ιστορικά, ενώ σημαντικά ποσά στοιχηματίστηκαν και για τις γαλλικές εκλογές.
www.capital.gr