Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Ρωσία και Τουρκία θα προχωρήσουν στη συμπαραγωγή πολεμικού αεροπλάνου 5ης γενιάς

Ρωσία και Τουρκία θα προχωρήσουν στη συμπαραγωγή πολεμικού αεροπλάνου 5ης γενιάς
Δεν γνωρίζουμε εάν κάποιοι από τους αναγνώστες μας περιμένουν ακόμα το «ξανθό γένος» να τους σώσει, πάντως η Ρωσία ενισχύει συνεχώς τη στρατιωτική της συνεργασία με την Τουρκία και μάλιστα οι δύο χώρες σκοπεύουν να προχωρήσουν στη συμπαραγωγή πολεμικών αεροσκαφών 5ης γενιάς.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής κρατικής εταιρείας «Αμυντική Βιομηχανία», Σεργκέι Τσεμεζόφ (Sergey Çemezov) και όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, πρόκειται να συμπαραχθούν με την Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς.
«Η Ρωσία και η Τουρκία κάθισαν στο τραπέζι για να φτιάξουν ένα νέο πολεμικό αεροπλάνο», είπε ο Τσεμεζόφ και πρόσθεσε ότι είδαν από κοινού τη δυνατότητα παραγωγής ενός αεροσκάφους 5ης γενιάς.
«Στην Τουρκία υπάρχει η απαραίτητη υποδομή και μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο και μοντέρνο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Τσεμεζόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει περατώσει τις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με το σύστημα των υπερσύγχρονων αντιαεροπορικών S-400 με την Τουρκία, αναφέροντας ότι συζητήθηκε και το θέμα που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση των S-400.
«Τα υπουργεία Οικονομικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους για αυτό το θέμα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης αντιμετωπίσθηκε σε διακυβερνητικό επίπεδο.
Η Ρωσία, εξήγησε, είναι έτοιμη να παράγει από κοινού τα συστήματα S-400, αλλά τόνισε ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο ακόμη σε αυτό το ζήτημα.
Όσον αφορά τα συστήματα S-500, ο Τσεμεζόφ επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει ενσωματώσει πλήρως τα συστήματα αυτά στο ενεργητικό του.
Νομίζουμε ότι είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να παράγει πολεμικό αεροσκάφος μαζί με τη Ρωσία και να παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ.
tribune.gr