Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Στοχεύουν πάλι τον Κοτζιά με αφορμή την επαναπροώθηση προσφύγων στο καθεστώς Ερντογάν

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Α) μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην 2η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Ρόδο. Δεξιά ο εκπρόσωπος Στράτος Ευθυμίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ


Αιχμηρή απάντηση σε “γνωστά κυκλώματα που στοχεύουν στην αποδυνάμωση των ελληνικών θέσεων σε σειρά επικείμενων διεθνών διαπραγματεύσεων”, έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφερόμενος σε συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών στα οποία διατυπώνονται καταγγελίες περί εμπλοκής του υπουργείου Εξωτερικών σε δήθεν επαναπροώθηση προσφύγων και ζητήματα φύλαξης συνόρων, ζητήματα τα οποία εκφεύγουν παντελώς των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.
«Το υπουργείο και ο υπουργός Εξωτερικών προσωπικά” τόνισε ο κύριος Ευθυμίου, “έχουν γίνει στόχος μεθοδευμένης και ανήθικης επίθεσης από αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά ότι, το υπουργείο Εξωτερικών ουδεμία αρμοδιότητα και πρακτική εμπλοκή έχει σε ζητήματα προστασίας, ασφάλειας και φύλαξης συνόρων”.
“Είναι ολοφάνερο για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ”, συνέχισε κατηγορηματικά, “ότι η προσπάθεια αυτή επιχειρείται από γνωστά κυκλώματα που στοχεύουν στην αποδυνάμωση των ελληνικών θέσεων σε σειρά επικείμενων διεθνών διαπραγματεύσεων”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, mignatiou.com