Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος κατάσχει τα αυτοκίνητα των κατοίκων της Ταλ Αφάρ και χτίζει οδοφράγματα

Το Ισλαμικό Κράτος κατάσχει τα αυτοκίνητα των κατοίκων της Ταλ Αφάρ και χτίζει οδοφράγματα
Στην πόλη Ταλ Αφάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία της Νινευή, οι τζιχαντιστές προετοιμάζονται για να δεχθούν την επίθεση του ιρακινού στρατού κατασκευάζοντας συνεχώς νέα οχυρωματικά έργα.

Σύμφωνα με το Al Sumaria News, οι τζιχαντιστές κατάσχεσαν δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων της πόλης για να τα τοποθετήσουν σε οδοφράγματα μέσα στην Ταλ Αφάρ.
Οι τρομοκράτες στοιβάζουν τα αυτοκίνητα και δημιουργούν τείχη από λαμαρίνες με τα οποία κλείνουν τους δρόμους.
Η πόλη Ταλ Αφάρ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το 2014 και πριν τον πόλεμο ήταν μια κυρίως τουρκμενική πόλη με σιιτικό και σουνιτικό πληθυσμό. Οι σιίτες την εγκατέλειψαν, οι σουνίτες παραμένουν σε αυτή.
Ως τουρκμενική πόλη η Τουρκία θεωρεί ότι πρέπει να την έχει υπό την προστασία της και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει στο παρελθόν με εισβολή στο Ιράκ με δικαιολογία την προστασία του τουρκμενικού πληθυσμού της Ταλ Αφάρ. Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή του Ιράκ.
Η Ταλ Αφάρ έχει αποκλειστεί ολόγυρα από τον ιρακινό στρατό και τους Κούρδους Πεσμεργκά. Με την πολιορκία των τζιχαντιστών στη Μοσούλη να πλησιάζει προς το τέλος της, ο επόμενος στόχος του ιρακινού στρατού είναι η Ταλ Αφάρ, η οποία απέχει 62 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης.
- See more at: http://www.tribune.gr