Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Οι αρχές της Ουάσιγκτον συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον μπράβων του Ερντογάν

File Photo: Στιγμιότυπο από τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία που προκάλεσαν οι μπάτσοι του Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Αρχείου, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΦΙΚΗΣ, WWW.MIGNATIOU.COMFile Photo: Στιγμιότυπο από τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία που προκάλεσαν οι μπάτσοι του Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Αρχείου, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΦΙΚΗΣ, WWW.MIGNATIOU.COM


Οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο Τούρκων πολιτών, που συμμετείχαν ως μπράβοι της προεδρικής φρουράς, στα αιματηρά επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, στις 16 του περασμένου Μαϊου, στην παρουσία του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Την αποκάλυψη κάνει η ιστοσελίδα Daily Caller, δημοσιογράφος της οποίας επικοινώνησε με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις αστυνομικές αρχές  της Ουάσιγκτον, που επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες.
Πρόκειται για τον Eyup Yildirim και τον Sinan Narin, οι οποίοι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση εναντίον της επίσκεψης του Ερντογάν και των δολοφονιών Κούρδων πολιτών στο Τουρκικό Κουρδιστάν.
Ο Yildirim, 50 χρόνων, είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στην πολιτεία του New Jersey. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για επίθεση και τραυματισμούς. Ο Ναρίν, είναι κάτοικος της πολιτείας της Βιρτζίνια, και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.
Eyup Yildirim (in white) standing over Seyid Reza Dersimi during brawl at Turkish embassy, May 16, 2017. (Photo via VOA – Turkish Program)
Eyup Yildirim (in white) standing over Seyid Reza Dersimi during brawl at Turkish embassy, May 16, 2017. (Photo via VOA – Turkish Program)
mignatiou.com