Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν βοηθούν στη θετική ατζέντα, είπε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Binali Yildirim. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Binali Yildirim.


«Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ η αντιμετώπιση προκλήσεων και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων που μας χωρίζουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.


Είπε, επίσης, ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν το σύνολο των θεμάτων, δηλαδή τις σχέσεις των δύο χωρών, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην περιοχή και σημείωσε πως «εκτός από ειλικρινείς και ουσιαστικές, ήταν και απαραίτητες οι συνομιλίες σε μια κρίσιμη φάση».
«Οι προκλήσεις και η παραβατικότητα της Τουρκίας δεν βοηθούν στη θετική ατζέντα», ανέφερε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε πως το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας.
Όπως επισήμανε, με τον Τούρκο πρωθυπουργό συμφώνησαν να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ώστε να προλαμβάνονται εντάσεις και όχι να καταστέλλονται.
Λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, με ασφάλεια για όλο το λαό, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων, τόνισε ο πρωθυπουργός
Υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια για όλο το λαό του νησιού, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων, τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως είπε ο ίδιος, στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκαναν μετά τη συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί.
Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μπορούν να αποβούν προς όφελος των δύο λαών, είπε ο Τσίπρας στον Γιλντιρίμ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

mignatiou.com