Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Αν και …κέρδισε η αποχή, ο Εμανουέλ Μακρόν απόλυτος κυρίαρχος στη Γαλλική Βουλή

French President Emmanuel Macron (L) shakes hands with a voting official after voting in the second round of the French legislative elections at the City Hall in Le Touquet, France, 18 June 2017. EPA, CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / POOL MAXPPP OUT


Το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche εξασφαλίζει 355 έως 425 έδρες και την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll που μεταδόθηκε με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία.
Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, το κόμμα Les Republicains λαμβάνει 125 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 49, η Ανυπότακτη Γαλλία 30 και το Εθνικό Μέτωπο 8 έδρες.
Το κίνημα La Republique en Marche μαζί με το Modem εξασφαλίζει 355-360 έδρες , σύμφωνα με τα ινστιτούτα IPSOS- Sopra-Steria, 395-425 έδρες, σύμφωνα με το Elabe.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος La République en Marche Μπενζαμέν Γκριβό χαιρέτισε «μία καθαρή πλειοψηφία» που εκφράσθηκε στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το 57% έως 58% εκτιμάται ότι θα φθάσει η αποχή στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για την 5η Δημοκρατία, σύμφωνα με τα στοιχεία των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων. Στις 11 Ιουνίου, στον πρώτο γύρο των εκλογών, η αποχή έφθασε το 51,29% των εγγεγραμμένων. ΕΔΩ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, France
mignatiou.com