Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Βαλλιστική επίθεση Ιράν στους ισλαμιστές της Συρίας: Πώς αποφεύχθηκε ένας «κατά λάθος» Παγκόσμιος Πόλεμος!

Οι Φρουροί της Επανάστασης, το παράλληλο στρατιωτικό Σώμα του ιρανικού Στρατού που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του περσοϊρακινού πολέμου της δεκαετίας του 1980, ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Shahab-3 που έριξαν την Κυριακή στη Συρία, έπληξαν «με απόλυτη επιτυχία» στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

«Η επιχείρηση ήταν απόλυτα επιτυχής και οι πύραυλοι κατέστρεψαν τις βάσεις διοίκησης και εξοπλισμού του ISIS στην Ντέιρ Εζόρ», στην ανατολική Συρία, δήλωσε ο στρατηγός Ραμεζάν Σαρίφ, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, του σώματος ελίτ του ιρανικού στρατού.
Η επίθεση ήταν η πρώτη βαλλιστική προσβολή εχθρικών θέσεων σε ξένο κράτος από το Ιράν, από όταν τελείωσε ο "πόλεμος των πόλεων" όπου Ιράν και Ιράκ ανταπέδιδαν πυραυλικά κτυπήματα μεταξύ 1985-1988 ο ένας στις πόλεις του άλλου.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν βαλλιστικά συστήματα μέσου βεληνεκούς για να κτυπηθούν ανταρτικές δυνάμεις και μάλιστα στο έδαφος ενός άλλου κράτους. Oi Shahab-3 έχουν ακτίνα 1280 χλμ., ενώ η έκδοση "3Β" έχει εμβέλεια περί τα 2.000 χλμ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ιρανοί, μέσω των Ρώσων είχαν ειδοποιήσει "Κάθε ενδιαφερόμενο" (π.χ. Ισραήλ-ΗΠΑ) όταν θα προχωρούσαν σε βολή βαλλιστικών πυραύλων, λίγα λεπτά πριν αυτή πραγματοποιηθεί, αλλά στο έδαφος της Συρίας.
Ο λόγος; Οι δορυφόροι θα συνελάμβαναν αμέσως την εκτόξευση και μέχρι να μετρηθεί η τροχιά τους κανείς δεν θα ήξερε που θα έπεφταν, αν δηλαδή είχαν στόχο το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός και ίσως και αντίποινα.
Οι Ισραηλινοί έχουν τρεις γεωσύγχρονης τροχιάς δορυφόρους ακριβώς επάνω από το Ιράν, ακριβως για να έχουν έγκαιρη προειδοποίηση για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ενεργοποιείται η αντιβαλλιστική άμυνά τους, ηχούν οι σειρήνες και ξεκινούν σε δεύτερη φάση τα αντίποινα με αντίστοιχες εκτοξεύσεις δικών τους πυραύλων, της οικογένειας Jericho Ι/ΙΙ/ΙΙΙ οπλισμένων ακόμα και με πυρηνικές κεφαλές.
Οι Ιρανοί ενημερώνοντας, απέτρεψαν την οποιαδήποτε "παρεξήγηση" που θα μπορούσε να οδηγήσει "κατά λάθος" σε Γ'ΠΠ!
«Οι πύραυλοι πέρασαν από τον ιρακινό εναέριο χώρο και έπληξαν τους στόχους τους στη Συρία», επεσήμανε ο στρατηγός Αμίρ-Αλί Χαντζιανέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.
«Παράλληλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη Δαμασκό πέταξαν πάνω από την Ντέιρ Εζόρ και μετέδωσαν εικόνες από τα πλήγματα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Χαντζιανέχ, από τους πυραύλους επλήγη και «ένα μικρό κτίριο» όπου ήταν συγκεντρωμένοι επικεφαλής του ΙΚ. Περίπου την ίδια ώρα οι Αμερικανοί κατέρριψαν το παλιό συριακό μαχητικό κρούσης Su-22 μέσα στην Συρία!
Συνολικά έξι πύραυλοι ακριβείας μεσαίου βεληνεκούς εκτοξεύθηκαν χθες από τις ιρανικές επαρχίες Κερμανσάχ και Κουρδιστάν εναντίον βάσεων του ΙΚ, σε αντίποινα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν στις 7 Ιουνίου εναντίον του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη, από τις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ΙΚ.
Το Ιράν εμπλέκεται στο Ιράκ και στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον τζιχαντιστικών και αντάρτικων οργανώσεων. Όμως είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύονται πύραυλοι από ιρανικό έδαφος εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία.
pronews.gr