Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Εκλογές Αλβανία: Δεν σκοπεύει να συγκυβερνήσει με τον Έντι Ράμα ο Λουλζίμ Μπάσα


Εκλογές Αλβανία: Δεν σκοπεύει να συγκυβερνήσει με τον Έντι Ράμα ο Λουλζίμ Μπάσα
Τα «προγνωστικά» δείχνουν ότι από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Αλβανία, ωστόσο, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συγκυβερνήσει με τον Έντι Ράμα.

Καλεσμένος σε εκπομπή του TV Klan το βράδυ του Σαββάτου, ο Λουλζίμ Μπάσα διέψευσε τις «θεωρίες συνωμοσίας» περί μετεκλογικής του συνεργασίας με τον Έντι Ράμα.
«Ο Ράμα δεν θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τους προηγούμενους μήνες ο Μπάσα είχε κατηγορήσει πολλές φορές τον Έντι Ράμα ως υπεύθυνο για τη μετατροπή της Αλβανίας σε μια απέραντη χασισοφυτεία, όπως και ότι έχει στη διάθεσή του τεράστια «μαύρα» ποσά με τα οποία εξαγοράζει συνειδήσεις και πολιτικούς αντιπάλους.
Τόσο βαριές κατηγορίες αφορούν τόσο τη διεθνή νομιμότητα όσο και την ευρωπαϊκή ασφάλεια, αφού τα ναρκωτικά της Αλβανίας κατακλύζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο ενώ λέγεται ότι χρήματα από τα έσοδά τους διοχετεύονται στους τζιχαντιστές.
Εάν ο Μπάσα συγκυβερνήσει με τον Ράμα μπαίνει στο κάδρο του «συνεργού» σε αυτά που τον έχει κατηγορήσει. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια αντιπαράθεση σε πολιτικά πλαίσια.
Έχουμε σοβαρότατες κατηγορίες για οργανωμένο έγκλημα με τζίρους πολλών δισ. ευρώ και τζιχαντιστική τρομοκρατία.
tribune.gr