Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ-ΗΠΑ ΚΛΠ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ Η ΑΛ ΡΑΚΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΟ-ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ISIS ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙ ΖΑΡΚΑΟΥΙ, ΜΑΣΡΙ ΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.ΤΟ ISIS ΗΡΘΕ, ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ . ΣΕ ΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ. ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ. ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 'ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΕΔΕΜ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΡΥΦΑ ΦΙΔΙΑ...ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ"
2)Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ-ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ -ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΡΑΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ/ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΜΗΝΑ, ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΜΙΚΡΟ-ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΙΝΕΒΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΝΙ-ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ. Η ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ-ΜΙΚΡΟΠΛΕΜΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ 'ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ 3-24 ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ"
3)ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΟΥ ΜΠΑΡΖΑΝΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ , ΣΟ ΙΡΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. ΤΑ ΕΧΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙ. ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ/ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 36ου ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ , ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΩΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΡΑΝ.57 ΧΩΡΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ /ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΜΕΣ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.
4)ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙ ΤΡΑΜΠ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ, ΤΩΝ ΗΑΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ . ΛΟΓΙΚΑ Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΡΑΝ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΕΘΧΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ 13 ΣΗΜΕΙΩΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ή ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 687 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΤΟΥ 1991 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ. ΑΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ. ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1991.
5)ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ /ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΑΣΑΝΤ.ΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΝΤΛΙΜΠ.
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΣΑΝΤ. ΑΝ ΝΑΙ. ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ. ΤΑ ΜΕΣΑ. ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟ 2013 ΣΕ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΟΛΑ. ΚΡΑΤΗΣΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΣΑΡΙΝ-VX ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΣΑΝΤ. ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΒΡΩΦ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΑΝ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΦΕΛΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΤΟΝ ΕΧΩ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΝ. ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΦΟΒΙΚΟΣ. ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΗΣ.
6)ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΙ ΚΡΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΕΜΟΙ. ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΙ-ΦΥΛΕΤΙΚΟΙ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΓΕΩΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑ. ΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ...ΣΕ ΟΛΑ.
7)ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ- ΥΕΜΕΝΗ-ΛΙΒΥΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΜΠΙΚΗ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ.. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΕΙΡΟΤΕΤΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΕΣ "ΤΑΣΕΙΣ' ΤΩΝ ΗΠΑ-ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΟΨΟΜΕΘΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΚΥΠΡΟΣ ΚΛΠ.