Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από ισοπεδωτικό βομβαρδισμό στη Μοσούλη

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από ισοπεδωτικό βομβαρδισμό στη Μοσούλη
Μεγάλες είναι οι απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στις τελευταίες συνοικίες που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βορειοδυτική Μοσούλη.
Σύμφωνα με ιρακινά Μέσα, πραγματοποιήθηκε ισοπεδωτικός βομβαρδισμός (carpet bombing) στη συνοικία Αλ Ζαντζίλι, της πολιορκημένης Παλαιάς Πόλης της Μοσούλης, εξαιτίας της αδυναμίας των ιρακινών στρατευμάτων να προωθηθούν σε αυτήν.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 αμάχους νεκρούς, ενώ δεκάδες άλλοι προσπαθούν να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα σε πυρά του στρατού και των τζιχαντιστών που τους κρατάνε ως ανθρώπινες ασπίδες.
Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε αργά την Τρίτη και συνεχίστηκε την Τετάρτη. Λέγεται ότι ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.
Οι νεκροί παραμένουν άταφοι, εκεί που τους βρήκε ο θάνατος, οι περισσότεροι κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους.
Εκτός όμως από τους νεκρούς είναι και εκατοντάδες οι τραυματίες, οι οποίοι δεν έχουν καμία ιατρική βοήθεια, ούτε πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα.
Ο ιρακινός στρατός δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν στην περιοχή και το επιτελείο του ιρακινού στρατού αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.
tribune.gr