Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

EΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ/20-3-2017


ΓΡΑΦΕΙ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ ΓΙΟΖΕΦ ΒΟΤΕΛ.
1)ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ/ΔΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΣΟΥΧΟΙ-22 ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΚΟ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΟΥΧΟΙ ΕΠΙ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑΒΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑΜΠΧΑ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΡΔΟ-ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΛ ΡΑΚΑ.

2)Η ΜΟΣΧΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΡΙΑΜΠΚΩΦ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΘΑ ΕΚΛΑΒΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΩΣ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΚΝΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ISIS ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ. ΧΘΕΣ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ 22 ΠΡΣΒΟΛΕΣ ΣΤΟΧΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ.
3)Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ,ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ. Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ. Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΜΕ 6 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ.
4)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΙ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ,ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΧΜΕΙΜΙΜ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
5)Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.
6)ΣΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΑΚΝΤΙΛ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ/ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ )
7)ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 68 ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΟΖΕΦ ΒΟΤΕΛ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ-ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΖΕΦΡΙ ΧΑΡΙΓΙΑΜ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 379 ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΖΕΙΜΣ ΑΡΜΑΓΚΟΣΤ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ.
8)Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΘΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ , ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΡΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ.