Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Συνεχίζει τον εκβιασμό κατά ΗΠΑ η Τουρκία με όχημα τους μη συμβατούς ρωσικούς πυραύλους S-400

An S-400 missile is launched under testing. EPA PHOTO EPA/STR/IS AP POOLAn S-400 missile is launched under testing.


Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πωλήσεων πολεμικού υλικού Rosoboronexport Αλεξάντρ Μιχέγιεφ δήλωσε πως η Μόσχα και η Άγκυρα ακόμα συζητούν σχετικά με την αγορά από την Τουρκία του προηγμένου ρωσικού αντιαεροπορικού-αντιβαλλιστικού πυραυλικού συστήματος S-400.

“Η Τουρκία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Άγκυρα”, δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος από τη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση του Μπουρζέ στη Γαλλία.
“Έχουμε μια αξιόπιστη σχέση με την Τουρκία”
Ερωτώμενος για το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ απάντησε: “Συνεργαζόμαστε μόνο με αξιόπιστους εταίρος. Η σχέση μας με την Τουρκία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για εμάς”.
Επίσης ερωτώμενος σχετικά, έκανε λόγω και για τους πυραύλους S-300 που υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Ελλάδας, επίσης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ. Δήλωσε δε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με χρήση των πυραύλων αυτών.
Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία με ευχαρίστηση θα πωλούσε οπλικά συστήματα σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά οι εναντίον τις κυρώσεις σε συνδυασμό με τον “αθέμιτο” ανταγωνισμό των δυτικών εταιρειών δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο για την ώρα.
Πολλοί αναλυτές έχουν επιφυλάξεις σχετικά για την χρησιμότητα των S-400 στο τουρκικό οπλoστάσιο. Δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, θα προμηθευτεί ένα οπλικό σύστημα αεράμυνας από την στιγμή που ένα τέτοιο σύστημα θα ελέγχει τον τουρκικό εναέριο χώρο και θα καλύπτει τις κρίσιμες τουρκικές υποδομές από επιθέσεις από γειτονικά κράτη, περιλαμβάνομένων των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ Ελλάδας και Βουλγαρίας, που χρησιμοποιούν ρωσικά συστήματα καθώς, όπως και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ παραδέχτηκε, οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τις ΝΑΤΟϊκές υποδομές που διαθέτει η Τουρκία.
mignatiou.com