Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

TI ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΧΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΦΩΤΟ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΡΧΗ ΤΗΣ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΑΛΜΑΝ 
1)ΕΝΩ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ.ΔΥΟ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΟΥΝΙΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ,ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΥΕΛΙΚΤΑ. ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΑΛΓΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ.
2)ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ. ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
3)ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΤΑΡ-Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΕΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.
4)ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΙΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΣΕΙΧ ΓΙΟΥΣΕΦ ΚΑΡΑΝΤΑΟΥΙ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ.
5)ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΚΡΑΤΗ ΤΗΣΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΠΧ ΜΑΛΑΙΣΙΑ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑ.
6)ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΧΕΡΣΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ RESTORING HPE/DECISIVE FORCE.
7)ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ OΤΙ ΣΤHN ΣΥΝΕΧVS ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΑΡΓΚO, ΕΚΔΙΩΞΗ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
8)ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΕΤOIOY ΒΑΘΜΟΥ ΠΙΕΣΕΙΣ ;
9)ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΕN ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗTΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ;
10)ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟ 4 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚOΛΠΟ , ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΓΕΡOΥΣΙΑΣΤΗ ΤΖΩΝ ΜΑΚΕΙΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΕΤΝΑΜ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΝΑ ΑΣΙΑ.TI EIΠΑΝ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ...
11)Ο ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΡΕΞ ΠΙΛΕΡΣΟΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΒΑΘΜΟ , ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 68 ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ. πΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ...
12)ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΣΕΛΙΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ISIS ΣΕ ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ ΒΟΤΕΛ, ΠΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΕΙΔΙΚΑ 3-4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ....