Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ-1/ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

1)ΚΡΙΝΩ ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΟΛΥ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΗ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΜΕΣ 75 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 'ΟΝΕΙΣΙΦΟΡΟΣ Δ1'.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.
2)ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ WEST CAPELLA ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Η ΓΑΛΛΟ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ TOTAL-ENI. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ , ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ.....
ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ UNIFIL-2 , ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ MARITIME COMPONENT.ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ -ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΚΑ. ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1701 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΓΙΑ ΛΙΒΑΝΟ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ.ΚΑ. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΜΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ , ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ INHERΕNT RESΟLVE ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ..
3)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΕΞΕΔΡΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΧΩΡΑΣ-ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11 ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 5-6-7 ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΠΙΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΤΗΣ..ΑΣ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΟΜΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΤΕΤΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟΛΟΙ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ , ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.(ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ)
4)Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΕΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ. ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΝΤΑΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΤΑΙ ΣΕ ΑΚΡΟΒΟΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΟΡΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΜΟΝ ΠΕΛΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ ΤΟΡΠΙΛΙΣΕ. ΑΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΡΑ(ENNOΩ ΣΤΙΣ  ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ 4-5 ΗΜΕΡΕΣ) ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ. ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ.